Peynir Nasıl Saklanır? Püf Noktaları

Peynir Nasıl Saklanır?

Peynir yaygın olarak kullanılan ve tüketilen bir ürün olmasına rağmen, doğru saklanması konusunda bazı kafa karışıklıkları vardır.

Peynir yaşayan bir besin olduğu için soğuk muhafaza edilmelidir. Sert peynirler buzdolabında altı ay saklanabilirken; yumuşak peynirler  1 ila 4 hafta arasında bozulmadan saklanabilir.

Krem peynirler 1 ila 2 hafta arasındadır. Ayrıca raf ömrü 4-6 ay olan peynirler dondurucuda da saklanabilmektedir.

Peynir Nasıl Saklanır?: Sert Peynirler Nasıl Saklanır?

Sert peynirler, genellikle bir yıl veya daha fazla süren, onlara lezzet ve sertlik veren kürleme  ve işleme süreçlerine tabi tutulur.

Bu kategoride cheddar, swiss ve parmesan gibi peynirler yer alır.

Sert peyniri buzdolabında saklayın!

Bu  peynirler oda sıcaklığında uzun süre (yaklaşık 8 saat) dayanabilseler  de, buzdolabında çok daha uzun süre kalırlar ve lezzetleri olumsuz etkilenmez.

Sert peynirler genellikle plastik ambalajla birlikte gelir, bu nedenle ambalajı çıkarmadıysanız ve üzerinde delik yoksa, buzdolabında saklayın. Bu şekilde, sert peynir buzdolabında yaklaşık altı ay dayanır.

Yumuşak Peynirler Nasıl Saklanır?

Bu kategoride çok sayıda peynir bulunmaktadır. En popülerleri arasında  mozzarella, Brie ve Beyaz peynir, lor peynir bulunur.

Yumuşak peynirleri buzdolabında saklayın!

Yumuşak peynirler, sert peynirlere göre uzun süre muhafaza edilmeme özelliğine sahiptir. Bu nedenle,  bir hafta içinde tüketmek için doğru miktarda satın alınması önerilir.

Krem Peynir Nasıl Korunur?

Krem peynirler arasında ricotta, süzme peynir ve  quark bulunur. Ve ne yazık ki, kremaya benzer bir kıvama sahip oldukları için genellikle kısa ömürlüdürler ve dondurulmaya da uygun değildirler.

Bu nedenle  onları sadece buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu tür peynirleri, onları mükemmel bir şekilde tutan kapaklı plastik kaplarda bulmak yaygındır. Bu nedenle, sadece iyi örtülmeli ve soğutulmalıdırlar.

Bu şekilde, süzme peynir  buzdolabında bir hafta, krem peynir ise buzdolabında iki hafta dayanabilir.

Rendelenmiş Peynir Nasıl Saklanır?

Rendelenmiş peynir , her zaman buzdolabında tutulması tavsiye edilse de, genellikle oda sıcaklığında bile iyi  saklanan plastik kaplarda gelir.

Bu kapta yoksa rendelenmiş peyniri hava geçirmeyen plastik veya cam bir kapta saklayın.

Rendelenmiş peynir buzdolabında uygun bir şekilde bir ay, dondurucuda ise 3 ila 4 ay dayanır.

Peynirin Bozulduğunu Nasıl Anlaşılır?

Bir peynirin bozulup bozulmadığını anlamanın yollarından biri kokusudur. Peynir  bayat veya çürük kokuyorsa, süresi dolmuştur ve yenilmemelidir.

Kötü durumda olup olmadığını belirlemenin bir başka yolu da tadına bakmaktır. Tadı kötüyse  zehirlenmeyi önlemek için atılmalıdır.

Küf oluştuğunda diğer besinlerin aksine peynirin tamamının israf edilmesine gerek yoktur; etkilenen kısmı kesip atmanız yeterlidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

4 gün önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

4 gün önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

5 gün önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

5 gün önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

6 gün önce
  • Sağlık

Çemen Otu ve Şeker Hastalığı İlişkisi

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…

1 hafta önce