Cilt Bakımı

Pirinç Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır? Cilt Lekeleri için Etkili mi?

Pirinç Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır? Cilt Lekeleri için Etkili mi?

Pirinç sirkesi, cilt bakımında kullanılan bir bileşendir. Ancak saf haliyle kullanılmadan önce mutlaka seyreltilmelidir çünkü yüksek asit içeriği cildinize zarar verebilir.

Pirinç sirkesi cilde uygulamadan önce, bir ölçü pirinç sirkesini bir ölçü suyla karıştırarak seyreltin. Karışımı pamuklu bir beze dökün ve yüzünüzde veya diğer cilt bölgelerinizde nazikçe silin. Göz çevresi ve açık yaralar gibi hassas bölgelere uygulamaktan kaçının.

Ciltteki yağı ve kiri çıkarmaya yardımcı olduğu için pirinç sirkesi aynı zamanda siyah noktaların azaltılmasına da yardımcı olabilir. Ancak, cildinizi kurutabileceği için, haftada bir kezden fazla kullanmamaya özen gösterin. Cilt hassasiyeti veya alerjiniz varsa, pirinç sirkesi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.

Pirinç Sirkesi Cilt Lekeleri

Pirinç sirkesi cilt lekeleri için doğal bir çözüm olabilir. Pirinç sirkesi içeriğindeki asetik asit sayesinde ciltteki lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Ancak pirinç sirkesi doğrudan cilde uygulanmadan önce mutlaka seyreltilmelidir. Aksi takdirde cilde zarar verebilir.

Pirinç sirkesi ve suyu 1:1 oranında karıştırılarak elde edilen karışım, pamuk yardımıyla lekeli bölgeye uygulanabilir. Bu karışımı cilde uygulamadan önce cilt testi yapmak da faydalı olabilir. Ciltte herhangi bir olumsuz reaksiyon görüldüğü takdirde uygulama sonlandırılmalıdır.

Pirinç Sirkesi Toniği

Pirinç sirkesi toniği cildi temizlemeye ve canlandırmaya yardımcı olan bir cilt bakım ürünüdür. Pirinç sirkesi toniği, pirinç sirkesi ile suyun karıştırılması ile hazırlanır. Bu tonik, ciltteki fazla yağı kontrol etmeye, gözenekleri sıkılaştırmaya, sivilce ve lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Pirinç sirkesi toniği kullanırken, pamuklu bir ped yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak hassas ciltlerde aşırı kullanımı ciltte tahrişe neden olabilir, bu nedenle pirinç sirkesi toniğini kullanmadan önce mutlaka bir dermatologa danışmanız önerilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Cilt Bakımı

Yağların Komedojenik (Gözenek Tıkayıcılık) Dereceleri

Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…

6 gün önce
  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

2 hafta önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

3 hafta önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

3 hafta önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

3 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

3 hafta önce