Pirit taşı; zenginlik ve iyi talihin sembolü olarak kullanılan uzun bir geçmişe sahip, parlak, pirinç sarısı bir mineraldir.
Eski Yunanlılar için pirit , ateş yakmak için kıvılcım oluşturmak için kullanılabileceği için “ateş taşı” olarak bilinir.
“Pirit” adı, Yunanca ateş anlamına gelen “pir” kelimesinden gelir. Pirit, popüler bir dekorasyon taşı olmasının yanı sıra, yıllar boyunca çeşitli pratik amaçlar için de kullanılmıştır.
Pirit aynı zamanda mücevherat için popüler bir taştır ve metafiziksel özelliklere sahip olduğu söylenir.
Yaratıcılığı ve olumlu düşünmeyi teşvik edebilir. İster dekoratif bir parça ister size şans getirecek bir tılsım arıyor olun, pirit mükemmel bir seçimdir.
Pirit taşı; gerçekte altın olmasa da benzer bir görünüme sahiptir ve çoğu zaman onunla karıştırılır.
Gümüş, mavi, yeşil ve kırmızı gibi çeşitli renklerde bulunur. Renksiz de olabilir. En yaygın pirit türü demir sülfürdür.
Pirit, kübik kristal sisteminde kristalleşir ve tipik olarak kümeler veya kütleler halinde oluşur.
Mohs sertliği 6-6.5 ve özgül ağırlığı 4.9-5.2’dir. İyileştirici özelliklere sahip olduğu söylenir ve kişinin kendine olan güvenini ve iradesini artırdığına inanılır.
Avustralya, Brezilya, Şili, Hindistan, Rusya, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere dünyanın birçok farklı yerinde bulunabilir.
Pirit, iyileştirici özellikleri nedeniyle yüzyıllardır kullanılan güzel, altın renkli bir kristaldir. Bugün birçok insan meditasyon ve kristal iyileştirme için pirit kullanır:
İlk olarak, meditasyon yapmak için sessiz bir yer bulun. Rahat bir pozisyonda oturun veya uzanın ve pirit kristalini ellerinizde tutun. Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin nefes alın.
Piritin ışıkla parladığını ve bedeninize şifa enerjisi akıttığını gözünüzde canlandırın. “Güvendeyim” veya “Sağlıklıyım ve bütünüm” gibi bir mantrayı veya olumlamayı tekrarlayın.
Ayrıca bir Pirit Kristal Sunağı da oluşturabilirsiniz.
Bunu yapmak için evinizde Pirit kristallerinizi yerleştirebileceğiniz özel bir yer bulun. Bir bez veya tepsi üzerine yerleştirin ve deniz kabukları, taşlar, tüyler veya fotoğraflar gibi sizin için kişisel anlamı olan diğer nesnelerle çevreleyin.
Burası, Pirit kristallerinin enerjileriyle bağlantı kurmak için gidebileceğiniz kutsal bir alandır. Bu alanda meditasyon yaptığınızda, Pirit Anlamının tüm varlığınızı huzur, sevgi ve berraklıkla doldurmak için ışığını gönderdiğini tasavvur edin.
Pirit aynı zamanda inanılmaz derecede güçlü bir temizleme ve şarj etme taşıdır. Piritinizi temizlemek ve şarj etmek istiyorsanız, izleyebileceğiniz birkaç basit adım vardır.
Piritinizi önce ay ışığında veya güneş ışığında 24 saat durulayın. Bu, taştaki herhangi bir negatif enerjinin giderilmesine yardımcı olacaktır.
Ardından, piritinizi 24 saat boyunca bir kum veya tuz yatağı üzerine koyun. Bu, taşı arındırmaya ve ona pozitif enerji aşılamaya yardımcı olacaktır.
Son olarak, pirit taşınızı rahatsız edilmeyeceği güvenli bir yerde saklayın. Bu basit adımları izleyerek pirit taşınızı temizleyip yükleyebilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…