Porçini mantarı; etli dokusu ve zengin, fındıksı tadıyla çok değer verilen yenilebilir bir mantar türüdür.
Porçini mantarları tipik olarak Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunur ve birçok İtalyan ve Fransız yemeğinde popüler bir malzeme olarak kullanılır.
Bu mantarların renkleri koyu kahverengiden açık ten rengine kadar değişebilir. Geniş, yuvarlak kapaklarıyla ayırt edilirler.
Gövdeleri kalın ve sağlamdır ve başlığın altındaki solungaçlar genellikle krem rengindedir.
Tat olarak hafif, dünyevi ve hafifçe tatlı olarak tanımlanabilir.
Porcini mantarları soteleme, kavurma, ızgara veya kızartma gibi çeşitli şekillerde hazırlanabilir.
Genellikle risottolarda, makarna yemeklerinde, çorbalarda, güveçlerde ve soslarda kullanılırlar ve özellikle sığır eti ve kuzu eti gibi zengin, doyurucu etlerle eşleştirmek için çok uygundurlar.
Porcini mantarı diğer isimleri:
Cep mantarı
Taş mantarı
Ayı mantarı
Boletus edulis
Bolet mantarı
Çam kozalağı mantarı
Porcini mantarının çıkış zamanı, iklim ve bölgeye bağlı olarak değişebilir. Genellikle, yaz sonundan sonbaharın başlarına kadar çıkar.
Eylül ve ekim ayları, porcini mantarının bolca bulunduğu aylardır. Ancak, bu tarihlerde bile, mantarların çıkışı iklim koşullarına bağlıdır ve her yıl farklı olabilir.
Ayrıca, porcini mantarlarının bulunduğu bölgeler değişkenlik gösterebilir. Porcini mantarları genellikle ormanlık alanlarda, özellikle de meşe, çam ve ardıç ormanlarında bulunurlar.
Malzemeler
Hazırlanışı
Afiyet olsun!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…