Tarif

Portakal Çıtırı Tarifi (Kolay Portakal Kabuğu Şekerlemesi)

Portakal Çıtırı ya da diğer bir adı ile Portakal kabuğu şekerlemesi yapmak için en kolay tarif burada! Bu tarif, tatlı ve parlak portakal kabukları şekerlemesi yapmanın sizi korkutmasına gerek olmadığını gösteriyor – özellikle tatil sezonunda harika bir lezzet katkısı olacak!

Portakal Çıtırı Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet portakal (Portakalların suyunu başka tariflerde kullanabilirsiniz.)
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. İlk olarak, portakalların üst ve alt kısımlarını bıçakla keserek düzleştirin. Ardından bir sebze soyacağı kullanarak portakalları tepeden tırnağa doğru 5-10 cm uzunluğunda şeritler halinde soyun. Portakalı soyarken, beyaz kısmı mümkün olduğunca çıkarmaya çalışın, çünkü bu kısım acı olabilir.
  2. Portakal şeritlerini ince şeritlere kesin, yaklaşık 0.5 cm genişliğinde.
  3. Portakal şeritlerini bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Üzerine su, şeker ve bir tutam tuz ekleyin. Karışımı karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında, 20 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Portakal kabukları yumuşayacak ve parlak bir renk alacak.
  4. Bu sırada, başka bir kaseye kalan 1 su bardağı şekerini ekleyin ve kenara koyun. Ayrıca portakal şeritlerini süzgece alın ve fazla şurubun süzülmesi için bir kenara bırakın.
  5. Şimdi vanilya özütünü kaynar suya ekleyin ve karıştırın. Ardından şekerli karışımı portakal şeritlerine ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Tatlı portakal şeritlerini kurumaları ve soğumaları için bir tel rafa yerleştirin. Bu işlem, fazla şekerlemeyi süzmesine yardımcı olacaktır.
  7. Portakal kabukları tamamen soğuyana ve kuruyana kadar bekleyin. Bu yaklaşık 30 dakika sürmelidir.
  8. Son olarak, kuruyan portakal kabuklarını geriye kalan şeker karışımına batırın ve iyice kaplayın.
  9. Hazır olan portakal kabuklarını hava geçirmez bir kapta saklayın ve buzdolabında en fazla 2 hafta boyunca taze kalacaktır.

Artık harika portakal kabukları şekerlemesiyle atıştırabilir veya tatlılarınızın ve içeceklerinizin üzerine süs olarak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce