Portakal uçucu yağı; sağlık yararları; anti enflamatuar, antidepresan, anti spazmodik, antiseptik, afrodizyak, gaz giderici, idrar söktürücü, tonik ve yatıştırıcı özellikleri ile doğrudan bağlantılıdır.
Endüstriyel olarak sabunlarda, vücut losyonlarında, kremlerde, yaşlanma ve kırışıklık karşıtı ürünlerde, oda spreyleri, spreyler, deodorantlarda kullanılır.
Ayrıca bu yağın gıda ürünlerinde de kullanımı vardır, bisküviler, çikolatalar, şekerlemeler ve unlu mamüllerde konsantre kullanımı yaygındır.
Bu uçucu yağ, tatlı portakalın kabuklarından soğuk sıkıştırma ile elde edilir.
Bu yağın ana bileşenleri alfa-pinen, sitronellol, geraniol, sabinen, mirsen, limonen, linalool ve neral olabilir.
Tonik Olarak Kullanılır.
Bir toniğin vücutla ilişkisi, bir aracın bakım ve onarımını yapmaya oldukça benzer olabilir. Bir tonik, vücutta işlev gören her sistemi canlandırabilir, metabolik sistemi uygun durumda tutar ve bağışıklığı artırır. Portakal uçucu yağı da seyreltilerle bu amaçla kullanılabilir.
Gaz Giderici Özellikleri Vardır.
Gaz giderici olmak, bağırsaklardan fazla gazın çıkarılmasına yardımcı olabilecek bir ajan olmak anlamına gelir. Bağırsaklarda gaz oluşur ve yukarı doğru hareket eder ve göğüs ağrısı, hazımsızlık ve rahatsızlığa neden olabilir.
Ayrıca kan basıncında yükselmeye neden olabilir, kalp sağlığını olumsuz etkiler ve akut karın ağrısına neden olabilir. Portakal esansiyel yağı, karın ve anal kasları gevşeterek gazın kaçmasına izin verdiği için bu sorunların birçoğunun üstesinden gelebilir.
Portakal esansiyel yağını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Bazı insanlar çamaşırlarına biraz yağ ekleyerek giysilerinin mis gibi kokmasını tercih eder; diğerleri, tüm odaya enerjik bir destek vermek için difüzörlerde kullanır.
Sivilce veya egzama durumunda cildinizin görünümünü iyileştirmek için topikal olarak kullanabilir veya bir miktar kaynar suya eklenip buharı solunabilir.
Portakal uçucu yağı cilde uygulanabilir. Ancak uçucu yağ öncesinde bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…