Probiyotik, son zamanlarda televizyonda, sosyal medyada sık sık duyduğumuz bir kelime.
“Probiyotik ve prebiyotik farklı şeyler mi?” “Bir arada mı kullanılmalı?” “Prebiyotik takviye kullanmalı mıyım?” “Çocukların probiyotiğe ihtiyacı var mı?” “Prebiyotikler ne işe yarar?” gibi sorular ise hepimizin kafasını kurcalayan sorulardan. Haydi gelin probiyotiklere daha yakından bakalım!
Probiyotikler, sağlığımıza olumlu etkisi bulunan canlı mikroorganizmalardır. Evet yanlış duymadınız prebiyotikler canlıdır!
Birçok bakteri ve mikroorganizmanın aksine pro biyotikler insan sağlığı için faydalı ve destekleyicidir. Vücudumuz düzgün biçimde çalışmasına yardımcı olurlar, bazı vitaminlerin üretimine yardımcı olurlar, vücut sistemimizdeki “bozuklukların” giderilmesini sağlarlar.
Probiyotikler öncelikle bağırsaklarımızda görev yaparlar.
Hem pro biyotik gıdalar ile, hem de pro biyotik gıda takviyeleri ile bağırsak floramızı düzenlemek mümkündür.
Sağlıklı bir sindirim sistemine ve sağlıklı bağırsak florasına sahip olmak kuvvetli bir bağışıklık sistemine sahip olmanın en önemli parçasıdır!
Bu gıdaların başında fermente gıdalar gelir. Peki nedir bu fermente gıdalar?
Yukarıdaki fermente gıdalar ile vücudumuzda sağlıklı bakteri sayısını arttırmak mümkündür. Bunun yanı sıra probiyotik gıda takviyeleri de tercih edilebilir. Probiyotik kapsül ya da tablet ve probiyotik şase formları piyasada mevcuttur.
Bu soru hepimizin aklını karıştıran sorulardan bir tanesi. Öncelikle belirtelim prebiyotik gıda ve probiyotik gıda kesinlikle farklı iki kavramdır.
Vücudumuz hep probiyotiklere hem de prebiyotiklere ihtiyaç duyar.
Prebiyotikler probiyotiklere, probiyotikler prebiyotiklere ihtiyaç duyar.
Prebiyotikleri, vücudumuzdaki sağlıklı mikroorganizmaların besini olarak düşünebiliriz.
Bitki bazlı beslenerek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu prebiyotikleri kolayca sağlayabiliriz.
Birçok sağlıklı bitki temelli gıda prebiyotik özeliktedir. Bu gıdaların başında gelenler:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…