Beslenme

Protein Alımında Yapılan Hatalar

Protein Alımında Yapılan Hatalar

Protein , pazılarınızı şişirmekten çok daha fazlasından sorumludur. Vücudunuzdaki her hücrenin bir parçasıdır ve günlük yaşam fonksiyonlarını yerine getirmenize ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.

Ne Kadar Proteine ​​İhtiyacınız Var?

Vücudunuzun günlük vücut ağırlığının kilogramı başına minimum 0,8 gram proteine ​​ihtiyacı vardır. Yani 150 kiloysanız, günde en az 54 gram proteine ​​ihtiyacınız olacaktır.

Protein Alımında Yapılan Hatalar

Yeterince Kaliteli Protein Almamak

Bitki bazlı diyetler, çevre üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra sağlık yararları nedeniyle bugünlerde daha fazla dikkat çeker. Gene de birkoç insan protein alımını yalnızca hayvansal gıdalar ve dahası işlenmiş hayvansal gıdalar ile karşılama eğilimindedir. 

Hayvansal proteinlerin yanı sıra; tam tahıllar, fasulye, baklagiller ve kabuklu yemişler ve tohumlar gibi bitki proteinlerini öne çıkaran bir diyet seçmek, sağlıklı kalmamız ve iyi hissetmemiz için ihtiyaç duyduğumuz lif, vitaminler, mineraller ve antioksidanların yanı sıra amino asitleri de bize sağlayabilir. 

Güne Proteinle Başlamamak

Birçokinsan kahvaltının yalnızca karbonhidrat açısından zengin yiyeceklerle dolu olduğunu düşünür ve bu nedenle öğünü atllama eğilimi gösterir.

Ancak kahvaltıya proteini ​​​​dahil etmenin birçok faydası vardır ve bunlardan biri kilo kontrolüdür. Yüksek proteinli bir kahvaltı, kilo kaybını desteklemeye ve/veya kilo alımını veya yeniden kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir.
Protein Alımında Yapılan Hatalar

Tek Seferde Çok Fazla Protein Almak

Kalın bir bifteği yemek veya bir oturuşta 40 veya 50 gram protein içeren bir protein shake’i yudumlamak ne yazık ki düşündüğünüz kadar etkili değildir. Çünkü vücudunuz bir kerede o kadar çok proteini kullanamaz!

Bu nedenle protein tüketiminizi güne yaymak ve her yediğinizde maksimum 25 veya 30 gramla sınırlamak daha akıllıcadır.

Karbonhidrat Açısından Zengin Atıştırmalıklarda Protein Eksikliği

Çoğu atıştırmalık karbonhidrat açısından yüksek ve protein açısından düşüktür. Elbette, karbonhidratlar vücudun enerji kaynağıdır ve gereklidir ancak iştahınızı bastırmaya veya kilo vermeye çalışıyorsanız proteini ihmal etmek iyi bir fikir değildir.

‌Ara öğünlere ve atıştırma zamanlarına  yüksek proteinli bir yiyecek eklemek bu nedenle oldukça akıllıcadır.

Yoğurt, badem veya ceviz, haşlanmış yumurta, peynir veya bir bardak süt, fasulye, fıstık ezmesi veya tohumlar (kabak çekirdeği gibi) ile atıştırmak iyi birer fikirdir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce