Sağlık

Pycnogenol Ne için Kullanılır? Faydaları Neler?

Pycnogenol (Piknogenol), Pinus pinaster ağacını kabuk kısmından elde edilen bir bitki özütüdür. ÇAM KABUĞU EKSTRESİ olarak da bilinir.

Bu özüt, flavonoidler adı verilen bir grup antioksidan bileşik içerir. Pycnogenol, anti-enflamatuar özellikleri ile bilinir ve bağışıklık sistemi, kardiyovasküler sağlık, cilt sağlığı, diyabet, astım ve diğer sağlık sorunlarına yardımcı olmak için kullanılır.

Pycnogenol, antioksidan etkileri sayesinde serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, kardiyovasküler sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna da inanılmaktadır.

Arterlerdeki kan akışını artırabilir, kan basıncını düşürebilir, kolesterol seviyelerini azaltabilir ve kalp krizi riskini azaltabilir.

Pycnogenol ayrıca, cilt sağlığı için de yararlıdır. Antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki serbest radikalleri nötralize edebilir ve cilt hücrelerini koruyabilir. Ayrıca, Pycnogenol, güneş hasarının neden olduğu cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cilt elastikiyetini artırabilir.

Şimdi Satın Al

Pycnogenol takviyeleri, kapsül veya tablet formunda bulunur ve genellikle günde birkaç kez alınır. Ancak, herhangi bir takviye kullanmadan önce, bir doktora danışmak elbette önemlidir.

Pycnogenol Ne için Kullanılır?

Pycnogenol kullananlar en yaygın biçimde bu takviyeleri tercih etme nedenleri şöyledir:

  1. Kardiyovasküler sağlığı desteklemek.
  2. Bağışıklık sistemi fonksiyonunu desteklemek.
  3. Ciltteki serbest radikalleri nötralize etmek ve leke görünümünü en aza indirmek.
  4. Kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olmak.
  5. Astım belirtilerini azaltmaya yardımcı olmak.
Şimdi Satın Al

Ereksiyon için Etkili mi?

Pycnogenol’un, erkeklerde ereksiyon sorunlarına yardımcı olabileceği belirtilmektedir. Birçok araştırma, Pycnogenol’ün ereksiyon problemleriyle mücadelede etkili olabileceğini göstermiştir.

Ereksiyonu sağlayan nitrik oksit seviyelerini artırarak etki sağlar. Nitrik oksit, penis dokusundaki düz kas hücrelerinin gevşemesine neden olarak, kan akışının artmasına ve dolayısıyla ereksiyonun sağlanmasına yardımcı olur.

Bir çalışmada, Pycnogenol ve L-arginin kombinasyonunun erkeklerde ereksiyon bozukluğunu iyileştirmede etkili olduğu bulunmuştur. Bu çalışmaya göre, 40 yaşın üzerindeki erkeklerin yaklaşık %80’inin ereksiyon sorunları, özellikle de psikolojik nedenlerden kaynaklanan problemler yaşadığı görülmüştür.

Şimdi Satın Al

Pycnogenol Zararları Nelerdir? Yan Etkileri

Genellikle güvenli kabul edilen bir bitki özütüdür. Ancak, bazı insanlar bazı yan etkilerden etkilenebilirler. Olası yan etkiler şunlardır:

Baş ağrısı

Baş dönmesi

Mide bulantısı

İshal

Çeşitli alerjik reaksiyonlar

Pycnogenol ayrıca, kanama riskini artırabileceği için kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerde kanama riskini artırabilir. Bu nedenle, bu ilaçları kullananlar öncesinde doktorlarına danışmalıdır.

Hamile ve emzirme dönemindeki kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce