Ragu sos sadece birkaç basit malzeme kullanarak yapılan ve birçok şekilde değerlendirebileceğiniz leziz bir italyan sos tarifidir.
Taze tagliatelle makarna ile karıştırın, beşamel soslu lazanya haline getirin veya ev yapımı mantı için dolgu olarak kullanın. Bu size kalmış!
Ragu sosun tüm detayları aşağıda!
Malzemeler
1 adet havuç
1 adet orta boy beyaz soğan
1 sap taze kereviz
500 gr orta yağlı dana kıyma
2 su bardağı domates püresi
1 bardak kırmızı şarap -isteğe göre-
4 su bardağı et suyu (1 litre)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz ve 1 tutam karabiber
Hazırlanışı
İnce kıyılmış havuç, kereviz ve beyaz soğan çok az zeytinyağı ile yaklaşık 10 dakika yumuşayıncaya kadar, ancak rengi dönmeden yavaş yavaş sotelenir. Soteleme işlemi için kısık – orta ateş kullanılır. Fazla yağ eklemeyin.
Sebzeler yumuşayınca kıymayı tavaya ekleyin ve pişirin. Ardından kırmızı şarabı ekleyin ve şarap yarı yarıya azalana kadar pişirmeye devam edin. İsteğinize göre şarabı tariften çıkarabilirsiniz.
Daha sonra ince çekilmiş domates püresini ve et suyunun yarısını tavaya ekleyin.
Sosu karıştırın ve suyu azaldıkça kalan et suyu ile tamamlayarak 2 buçuk saat boyunca sosunuzu kısık ateşte pişirin.
Sos hazır olduğunda makarna ile servis edecekseniz, pişmiş makarnayı ragu sos içine ekleyin. Ya da sosunuzu başka bir biçimde değerlendirin.
Afiyet Olsun.
Sos dinlendikten sonra, ertesi gün daha da lezzetlenir ve kıvam alır.
Sosu 4 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Yeniden servis ederken kıvamını açmak için biraz su ya da et suyu ekleyip öyle ısıtmanız önerilir.
Ayrıca sosunuzu buzlukta da saklayarak daha sonrasında yeni tarifler içinde kullanabilirsiniz.
Ragu, genellikle ince doğranmış sebzeler, kıyma ve şarap, domates ve et suyu gibi bir sıvı içinde pişirilen et bazlı bir sostur.
Öte yandan Bolognese aslında “Bologna’dan gelen”anlamına gelir. Ve aslında bolonez sos da bir ragu sos tarifidir.
Raguya çok benzer, ancak genellikle beyaz şarapla ve bazen de eti yumuşattığı düşünülen sütle yapılır. Geleneksel olarak tagliatelle makarna ile servis edilir ve bu sos Bologna’da asla spagetti ile kullanılmaz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…