Reçine tütsü; kullanımı medeniyetler kadar eskiye dayanan bir türdür. Yüzyıllardan beridir özel günlerde, kutsal ayinlerde yakılan reçineler doğal yollarla ağaçlardan elde edilir.
Bu tür reçinelerin ruha iyi geldiğine, iyileşmeyi teşvik ettiğine, ruhu dinginleştirdiğine, enerjiyi yenilediğine inanılmaktadır.
Reçine tütsü, basitçe sertleştirilmiş ağaç özlerinin küçük tanelerini kapsamaktadır.
Akgünlük reçinesi (frankincense), sandaloz sakızı, benzoin, mürrüsafi (mür reçine, myrrh), ejderha kanı, Arap zamkı, copal, damar reçine, kopal, guggul en yaygın kullanılan rehine tütsüler arasında yer almaktadır.
Tüm reçine tütsüleri güçlü biçimde aromatiktir ve uzun süre yararlanabileceğiniz kalıcı bir kokuya sahiptir.
Özellikle negatif enerjilerden kurtulmak ve pozitif hisleri karşılamak istediğiniz zamanlarda kullanılabilirler.
Ruh halini yükselticidirler.
Güçlü aromaları ile istenmeyen enerjiyi veya kokuyu hızlı ve kolay bir şekilde etkisiz hale getirerek, iyi düşüncelere odaklanmaya yardımcı olurlar.
Reçine tütsülerin derin maneviyatla ilgili belirli duyguları uyandırdığına da inanılır.
Bu da onları arınma ritüelleri ve meditasyon seansları için istenen ambiyansı yaratmak için ideal tütsüler haline getirir.
Şamanlar ve Hinduizm’in Tantrik geleneği gibi eski dinlerde de; reçine yakmanın, ruhsal alemle etkileşime girerek ve değiştirilmiş bir bilinç durumuna ulaşarak insanları içeriden iyileştirebileceğine inanılmaktadır.
Farklı reçineler, ruhunuzu beslemek için farklı şekillerde çalışır. Frankincense, myrhh, benzoin, sandaloz… meditatif şifa seanslarınız sırasında seçebileceğiniz birçok reçine kokusundan yalnızca birkaçıdır.
Reçine tütsünüzü etkili bir şekilde yakmak için farklı yöntemler kullanabilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…