Cilt Bakımı

Redermalizasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Redermalizasyon (redermalization); yoğun bir cilt gençleştirme yöntemidir. Bu, İsviçre Hyalual Enstitüsü tarafından geliştirilmiş bir prosedür ve çözümdür.

Redermalizasyon, yaşlanma sürecinin tüm ana mekanizmalarını etkileyen yaşlanmanın ve cilt gençleşmesinin etkili bir şekilde önlenmesi için yenilikçi bir yöntem olarak kabul edilir.

Uygulamada; cildin üst tabakasını- dermisi eski haline getirmeyi amaçlayan bir prosedürdür. Hyaluronik asit ve süksinik asit içeren solüsyon ile işlem gerçekleştirilir.

Hyaluronik asit, suyu bağlama ve cildi nemlendirme konusunda benzersiz bir yeteneğe sahip iyi bilinen bir maddedir. Süksinik asit aynı zamanda vücudun kendi maddesidir ve vücutta metabolik olarak önemli birçok süreçte yer alır. En önemli hücre temelli işlevleri, özellikle antioksidan süreçler de dahil olmak üzere hücreler ve metabolizmaları üzerindeki önemli rejeneratif etkileri içerir.

Redermalizasyon, temel olarak cilt kalitesini iyileştirmeyi, yaşlanma belirtilerini yeniden oluşturmayı, fazla pigmentasyonu gidermeyi ve diğer estetik prosedürlerden sonra iyileşmeyi azaltmayı amaçlar. Cilt üzerinde anti inflamatuar etkileri vardır.

Uygulama, hyaluronik asit ve süksinik asit gibi son derece saf biyo teknolojik olarak geliştirilmiş maddeler içeren yenilikçi formülasyonlara dayanmaktadır.

Redermatilizasyon Nasıl Yapılır?

Solüsyon ince bir iğne ile derinin üst tabakasına uygulanır ve burada çok hızlı emilen bir solüsyonla dolu küçük bir yumru oluşur. Ardından 3-4 gün içinde görünür cilt restorasyonu gerçekleşir, redermalizasyonun tam etkisi 2-3 hafta içinde elde edilir.

Cildi 3 temel şekilde etkiler:

  1. Redermalizasyon, hücresel rejenerasyon, iyon yönetimi ve kollajen ve elastin protein üretiminin artması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan derideki metabolik süreçler tarafından inhibe edilir.
  2. Serbest radikalleri ve erken hücre yaşlanmasını önleyen antioksidan süreçleri önemli ölçüde etkiler.
  3. Hyaluronik asit içeriği nedeniyle cilt önemli ölçüde daha yüksek bir nem seviyesi alır.

Redermalizasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Redermalizasyon tekniği tüm yüzü ve alın, göz çevresi vb. gibi tek tek bölgeleri tedavi etmek için kullanılabilir. Ek olarak boyun derisi, dekolte veya ellerin arkasına uygulama yapılabilir.

Tedavi, ilgili hekimin tavsiyesine göre çoğu cilt tipi için uygundur.

  • Cilt gençleştirme
  • Cilt yapısı kalite iyileştirme
  • Cilt yüzey kalitesi iyileştirmesi
  • Kaldırma etkisi
  • Pigmentasyon giderme
  • Cilt hidrasyonu
  • Halihazırda oluşan kırışıklıkların giderilmesi veya azaltılması için kullanılabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

8 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

8 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

8 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

8 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce