Refleksoloji masajı, en basit ve temel anlatımı ile el, yüz ve ayaklara baskı ile uygulanan alternatif bir şifalanma yöntemidir. Özellikle ayak bölgesine odaklanır.
Bu yöntem temel olarak vücuttaki enerji kanalları vasıtası ile belirli organlara ve organ gruplarına ulaşılması fikrine dayanır.
Bu organlara ulaşmak için el ve ayalardaki “refleks noktaları” hedef alınır. Bu bölgelere baskı uygulamanın olası enerji tıkanıklıklarını açacağına inanılır.
Refleksoloji benzeri uygulamaların kökleri eski Mısır ve Çin’e kadar uzanır. Ancak bu kavramdan kapsamlı olarak bahseden ilk isim bir kulak, burun ve boğaz doktoru olan William H. Fitzgerald’dır.
Peki hangi refleks bölgesi vücuttaki hangi organlara ve bölümlere karşılık gelir?
Örneğin:
PARMAK UÇLARI – kafanın tamamına karşılık gelir.
AYAK KEMERİ – Karaciğer, pankreas ve böbrek gibi iç organlara karşılık gelir.
TOPUN ÜSTÜ – Bağırsaklığa karşılık gelir.
Refleksologlara göre, refleks noktalarına baskı uygulamak aynı zamanda sinir sistemini dengelemeye yardımcı olabilir. Ve yaygın sebepsiz ağrı ve stresi azaltmaya yardımcı olan endorfin salınımını harekete geçirebilir.
Stres ve strese bağlı ağrılar
baş ağrıları ve migren
Sindirim bozuklukları
Artrit
Uyku problemleri
Hormonal dengesizlikler
Spor yaralanmaları
Adet öncesi gerginlik sendromu (PMS)
Kabızlık gibi sindirim sorunları
Sırt ağrısı gibi şikayetlerle kişiler refleksolojiye başvurmaktadır.
Ayrıca kanser ağrısının ve ameliyat sonrası ağrının hafifletilmesine destek olarak kullanımının da olumlu sonuçlar verdiği çeşitli bilimsel çalışmalar ile desteklenmektedir.
Masaj seansları genellikle 30 ila 60 dakika kadar sürmektedir. Seansın masaj kısmına geçilmeden önce kişinin sağlık geçmişi ile ilgili kısa bilgiler alınır. Bu biçimde seans kişiye özel bir hale getirilecektir.
Masaj için rahat bir sandalyeye ya da masaj yatağına uzanılır. Ayaklar temiz ve çorapsız olmalıdır.
Refleksoloji uzmanı, öncelikle ayaktaki hassas ve gergin bölgeleri tespit edecektir.
Seans esnasında ekstra olarak masaj yağı, refleksoloji masaj aletleri, fırça vs. gibi ekstra aletler kullanılabilir.
Bu uygulamayı tercih edenlerin yorumları genellikle olumludur. Seanslar çoğu kişi için oldukça rahatlatıcıdır.
Aksi biçimde acı verici, rahatsız edici bir deneyim bir şeylerin yolunda gitmediğine işaret eder.
Ayaktaki bazı bölgeler kendinden ağrılı olabilir. Bu ağrı uygulanan baskı ile azalmalıdır.
Genel olarak ayak bölgenizden gıdıklanan biri iseniz endişelenmenize gerek yoktur. Uygulamada baskı genellikle gıdıklanmaya sebep olmamaktadır.
Bebeklerde gaz sancısı için ayak masajı uygulamaları yaygındır. Doğru bölgelerin saptanarak o bölgelere hafifçe baskı uygulayarak masaj yapılması ise bebek refleksolojisi olarak bilinir.
Genellikle gaz sancısı şikayetleri için ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için bebeklerde tercih edilir.
Ayak masajı bir refleksoloji seansı ile benzer bir his verse de, bir refleksolog ilgili organlarda iyileşme tepkisini teşvik etmek için belirli alanlar üzerinde çalışacaktır.
Ayak masajı yapan bir masaj terapisti ise dolaşımı iyileştirmek, ağrıyı hafifletmek veya genel bir rahatlama sağlamak için kasları ve diğer yumuşak dokuları uyaracaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…