Reflü semptomlarından kurtulmak için yaygın olarak reçeteli ve reçetesiz ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar reflünün semptomlarını görünmez kılsa da çoğu zaman reflü tedavi edici özellikte değildir.
Peki reflüden tamamen kurtulmak için neler yapılabilir? Haydi gelin reflü ile baş etmek için uygulayabileceğimiz doğal ve kolay yöntemlere bir göz atalım!
Mide ekşimesi ve ardından boğazda asidik sıvıya bağlı yanma hissi ile karakterize edilen bir tür mide rahatsızlığıdır. Bazı durumlarda reflü çok rahatsız edici durumdadır, kişide kalp krizi geçiriyorum hissi bile yaratabilmektedir.
Reflü ile baş etmenize yardımcı olacak birkaç özel besin vardır. Bu besinlerin başında;
Zencefil, antik dönemden beridir mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan mucize bir kök bitkidir. Mide asidini bloke edebilecek güçtedir. Reflü için, zencefilden faydalanmak isteyenler sıklıkla zencefil çayı olarak tüketim sağlarlar. Yemekten 20 dakika önce ılık halde içeceğiniz zencefil çayı reflüyü azaltır.
Aloe vera, iltihaplanmayı azaltan ve sindirim sisteminizdeki hasarlı hücrelerin iyileşmesini kolaylaştıran etkiye sahiptir. Alo vera suyu, reflüyle mücadelede tercih edilir. Yemek yemeden 20 dakika önce su ile seyreltilerek içilen aloe vera suyu reflüyü azaltır.
Elma sirkesi, de reflüden kurtulmada yardımcı besinlerin başında gelir. Kullanılan sirkenin ev yapımı olması çok önemlidir. Ev yapımı elma sirkesi, reflüye karşı az miktarda, su içine katılarak tüketilir.
Karbonat, mide asidini nötralize ederek midede yanma hissini azaltıcı etki sağlar. Karbonat, su ile karıştırılarak tüketilir. Karbonatlı suyun yalnızca ara sıra kullanımı önerilir, sürekli kullanımdan kaçınılmalıdır.
Sığla yağı, reflü de dahil olmak üzere tüm mide rahatsızlıklarında etkili tamamen doğal bir üründür. SIğla ağacının işlenmemiş ham özüdür. Bu özün 20 gün kadar süre ile düzenli kullanımı ile çok olumlu sonuçlar elde edilebilmektedir. Sığla yağı, aç karna 1 çay kaşığı kadar sabahları tüketilir.
Şimdi İncele
Reflüye iyi gelecek besinlere diyetinizde yer vermek dışında da alabileceğiniz önlemler vardır. Bu önlemlerin başında, yemek ile beraber içecek tüketimini sınırlamak gelmektedir. Yemekler ile beraber sıvı tüketimi hazımsızlık hissini arttırıcı etki yapmaktadır, bu nedenle su dahil tüm sıvıların yemek ile beraber tüketimi sınırlanmalıdır.
Doktor kontrolünde ilave glutamin ve probiyotik takviye kullanımı da reflü ile mücadelede etkili yöntemlerdendir. Probiyotik takviyenin yanı sıra doğal probiyotik olan besinler – ev yoğurdu, ev yapımı turşu, kefir gibi– de beslenmeye dahil edilmelidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…