Rehberli meditasyon ya da kılavuzlu meditasyon (guided meditation); bir eğitmenin veya kaydedilmiş bir sesli rehberin sizi uygulama boyunca yönlendirdiği bir meditasyon türüdür.
Kılavuz, vücudunuzu rahatlatmanıza ve zihninizi odaklamanıza yardımcı olacak ipuçları kullanabilir veya içsel benliğinizle bağlantı kurmanıza veya belirli bir bilinç durumunu deneyimlemenize yardımcı olmak için sizi görselleştirmelerden geçirebilir.
Kılavuzlu meditasyon, yeni başlayanlar için meditasyona başlamak için harika bir yol olabilir, çünkü rehberlik onların odaklanmış ve rahat kalmasına yardımcı olabilir. Meditasyon uygulamaları sırasında dikkat dağıtan düşüncelerle mücadele edenler veya farklı meditasyon tekniklerini keşfetmek isteyenler için de faydalı olabilir.
Rehberli meditasyonlar birkaç dakikadan bir saate veya daha fazlasına kadar değişebilir ve stresten kurtulma, şifa, şükran veya kendini sevme gibi çok çeşitli konuları kapsayabilir.
Bazı rehberli meditasyonlar, uyumanıza yardımcı olmak veya konsantrasyonunuzu artırmak gibi belirli amaçlar için tasarlanırken, diğerleri daha geneldir ve her zaman kullanılabilir.
Rehberli meditasyon, yoga veya meditasyon sınıfı gibi bir grup ortamında yapılabilir veya kayıtlı sesli rehberler veya akıllı telefon uygulamaları kullanılarak tek başına yapılabilir. Önemli olan, sizinle rezonansa giren rehberli bir meditasyon bulmak ve faydalarını deneyimlemek için düzenli olarak uygulamaktır.
Rehberli meditasyonun birçok faydası vardır. İşte bazıları:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…