Meditasyon

Rehberli Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Rehberli meditasyon ya da kılavuzlu meditasyon (guided meditation); bir eğitmenin veya kaydedilmiş bir sesli rehberin sizi uygulama boyunca yönlendirdiği bir meditasyon türüdür.

Kılavuz, vücudunuzu rahatlatmanıza ve zihninizi odaklamanıza yardımcı olacak ipuçları kullanabilir veya içsel benliğinizle bağlantı kurmanıza veya belirli bir bilinç durumunu deneyimlemenize yardımcı olmak için sizi görselleştirmelerden geçirebilir.

Kılavuzlu meditasyon, yeni başlayanlar için meditasyona başlamak için harika bir yol olabilir, çünkü rehberlik onların odaklanmış ve rahat kalmasına yardımcı olabilir. Meditasyon uygulamaları sırasında dikkat dağıtan düşüncelerle mücadele edenler veya farklı meditasyon tekniklerini keşfetmek isteyenler için de faydalı olabilir.

Rehberli meditasyonlar birkaç dakikadan bir saate veya daha fazlasına kadar değişebilir ve stresten kurtulma, şifa, şükran veya kendini sevme gibi çok çeşitli konuları kapsayabilir.

Bazı rehberli meditasyonlar, uyumanıza yardımcı olmak veya konsantrasyonunuzu artırmak gibi belirli amaçlar için tasarlanırken, diğerleri daha geneldir ve her zaman kullanılabilir.

Rehberli meditasyon, yoga veya meditasyon sınıfı gibi bir grup ortamında yapılabilir veya kayıtlı sesli rehberler veya akıllı telefon uygulamaları kullanılarak tek başına yapılabilir. Önemli olan, sizinle rezonansa giren rehberli bir meditasyon bulmak ve faydalarını deneyimlemek için düzenli olarak uygulamaktır.

Rehberli Meditasyon Faydaları Nelerdir?

Rehberli meditasyonun birçok faydası vardır. İşte bazıları:

  1. Daha derin bir meditasyon deneyimi: Sizi meditasyona yönlendirir ve meditasyonu daha derinleştirir. Rehberinizin yönlendirmeleriyle zihninizi daha rahat hale getirir ve derin bir iç huzur hissi yaşamanıza yardımcı olur.
  2. Stresi azaltır: rehberiniz stresi azaltan teknikleri size öğretebilir ve sizi daha rahat hale getirebilir. Düzenli olarak yapılan rehberli meditasyon, stres hormonlarının düşürülmesine ve rahat bir zihin durumuna geçiş yapmanıza yardımcı olabilir.
  3. Uykuya yardımcı olur: Uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Uykuya dalmanıza yardımcı olan görselleştirme ve gevşeme teknikleri kullanılır. Yatmadan önce rehberli meditasyon yapmak, daha hızlı uyumanıza ve daha kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
  4. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar: Kendinize yönelik olumlu düşünceleri ve özgüveni arttırmaya yardımcı olabilir. Rehberli meditasyon, kendinize yönelik daha olumlu bir tutum geliştirmenize yardımcı olarak, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce