Retinaldehyde

Retinaldehyde Nedir? Retinal ve Retinol Arasındaki Fark Nedir?

Retinaldehyde (retinaldehit); retinoik asidin öncüsü olan bir A vitamini türevidir. Cilt bakım ürünlerinin etiketlerinde genellikle retinal olarak da belirtilir.

Retinoidlerin sihirlerini gerçekleştirmeleri için – cilt hücresi dönüşümünü artırmak, kollajen üretimini artırmak ince çizgileri azaltmak, sivilceyi azaltmak ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek- cilt hücresi reseptörlerine bağlanan ve harekete geçirici mesaj uyandıran retinoik aside dönüştürülmeleri gerekir.

 Bir retinoidin bu nihai hedefe ulaşması için gereken dönüşüm adımları ne kadar fazlaysa, o kadar zayıf ve daha az etkili hale gelir.

Retinal bu nihai hedefe ulaşmaktan sadece bir adım uzakta olduğu için, retinoik aside dönüşmeden önce ek dönüşüm adımları gerektiren diğer OTC muadillerinden daha güçlü etkiler sağlar.

Yine de tüm retinoidler farklı derecelerde de olsa cilt üzerinde benzer etkiye sahiptir. Ve genellikle yaşlanmayı geciktirdikleri için övülseler de, retinoidler her yaş için kullanılabilir.

Retinal de dahil olmak üzere retinoidler süper güçlü bileşenlerdir, siyah noktalar ve beyaz noktalarla, ayrıca ince çizgiler ve kırışıklıklarla mücadelede son derece etkilidirler.

Retinaldehyde (Retinal) Ne İşe Yarar?

  • Kollajen üretimini uyarır: Retinaldehit dahil olmak üzere retinoidler, hücre dönüşümünü hızlandırmak için cildin yüzeyinde çalışmanın yanı sıra, yaşlanma karşıtı faydalar için kollajen sentezini güçlendirdiği, elastikiyeti arttırdığı ve onardığı cildin daha derin tabakası üzerinde de çalışır.
  • Gözenekleri temiz tutar: Hücre dönüşümünü hızlandırarak ve bir eksfoliant görevi görerek, gözenekleri temiz tutmak için tıkanıklıkların açılmasına da yardımcı olur, bu nedenle akne tedavilerinde yaygın kullanılır.
  • Yağ üretimini dengeler: Retinaldehit ayrıca yağ üretimini dengeler, böylece iltihaplanmalarını önlemek için gözenekleri küçültür.
  • Cilt tonunu aydınlatır: Aydınlatıcı etki; taze, daha parlak, daha genç görünen bir cilt ortaya çıkaran hücre döngüsünün hızlanması sayesindedir.
  • Derinin iç tabakasını kalınlaştırır: Yaygın yanlış inanışın aksine retinoidler cildi kalınlaştırır.
  • Günün her saatinde güvenle kullanılabilir: Cildi UV hasarına karşı daha duyarlı hale getirebilecek bazı bileşenlerin aksine, retinaldehit sabah veya gece kullanılabilir bir bileşendir.

Retinal ve Retinol Arasındaki Fark Nedir?

Retinaldehyde ciltte yalnızca bir dönüşüm adımı gerektirdiğinden, retinoik asidinkine en yakın etkileri verir.

Tretinoin veya retinoik asit, en güçlü ve üzerinde en çok çalışılan retinoiddir, ancak aynı zamanda ciltte oldukça rahatsız edici olabilir, bu da onları herkes için uygun bir ürün olmaktan uzaklaştırır.

Bu nedenle birçok dermatolog, retinal gibi daha az tahriş edici ancak nispeten etkili retinoidleri tercih edebilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

5 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce