Rosmarinik asit (rozmarinik asit, rosmarinic acid); bitkilerde doğal olarak bulunan bir fenolik asittir. Rosmarinik asit, özellikle nane (Mentha), adaçayı (Rosmarinus officinalis), defne (Laurus nobilis) ve fesleğen (Ocimum basilicum) gibi bitkilerde yüksek oranda bulunur.
Antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olurlar. Antiinflamatuar etkisi ise iltihaplanma süreçlerini baskılayarak inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.
Rosmarinik asidin potansiyel sağlık faydaları arasında aşağıdakiler yer alabilir:
Rosmarinik asit, bitkisel kaynaklardan besin veya takviye formunda alınabilir. Ancak, sağlık üzerindeki etkileri daha iyi anlaşılmakta olan bir bileşik olduğu için, kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Ayrıca, rosmarinik asidin yan etkileri veya etkileşimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzman bir sağlık uzmanına danışmanızda fayda vardır.
Rosmarinik asidin cilde çeşitli faydaları olabilir:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…