Saç Bakımı

Saç Botoksu Nedir? Evde Saç Botoksu Nasıl Yapılır?

Saç botoksu sıklıkla saçı pürüzsüzleştiren ve elektriklenmeyi gideren kimyasal bir işlem olan keratin tedavisi ile karıştırılılır.

Keratin tedavisinden farklı olarak saç botoksu saçınızın daha pürüzsüz ve nemli hissetmesini sağlayan, kimyasal olmayan, derinlemesine bakım sağlayan bir işlemdir.

Birçok keratin tedavisi, saç tellerini düz bir konuma sabitlemek ve dondurmak için kullanılan kimyasal formaldehit içerir. Saç botoksunun ise saçınızı sadece doğal bileşenlerle beslediğini bilinmektedir.

Saç botoksu tedavisinde yaygın olarak havyar yağı, antioksidanlar, B5, E vitamini ve kollajen kompleksi kullanılır.

Peki bu işlemin saça ne gibi faydaları vardır?

  • Saçın sağlıklı ve kırılmadan kalması için neme ve hidrasyona ihtiyacı vardır ve saç botoksu gibi derin bakım tedavileri, telleri nemlendirmek ve elastikiyeti artırmak için çok etkilidir.
  • Saçınız donuk görünüyorsa, pürüzlüyse ve besleyici yağlara ihtiyaç duyuyorsa, bu derinlemesine bakım uygulaması size yardımcı olabilir.
  • Kütikülü kapatmaya yardımcı olan yağlar sayesinde, en zarar görmüş saçları bile genellikle daha az elektriklenen, daha dolgun tellere dönüştürebilir.
  • Saç Botoxundan Sonra Saç Boyanır mı?
  • İşlem sonrası saçınızı boyamadan önce yaklaşık iki hafta beklemeniz önerilir. Daha öncesinde yapılan boyama işlemi botoks işlemini olumsuz yönde etkileyebilir.

Evde Saç Botoksu Nasıl Yapılır?

İşlem sıklıkla salon içi bir hizmet olarak sunulsa da ürüne göre evde de derin bakım tedavisi uygulanabilir.

Bunun için saçınızı yıkayıp tamamen kuruttuktan sonra, derin bakım formülü saç tellerine uygulanır. 30 dakika (veya ürün üzerinde belirtilen süre kadar) sonunda saç durulanır ve daha parlak, daha yumuşak ve pürüzsüz teller elde edilir.

Saç Botoksu Zararları Nelerdir?

  1. Saç dökülmesi: Uygulama saç köklerini etkileyebilir ve bu da saç dökülmesine neden olabilir.
  2. Saç kuruluğu: Saçta nem kaybını azaltarak saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlar. Ancak, bu işlem aynı zamanda saçı kurutabilir ve saçın daha kırılgan hale gelmesine neden olabilir.
  3. Saç renginde değişiklikler: Bazı kişiler saç botoxu uygulamasından sonra saçlarında renk değişiklikleri gözlemlemişlerdir. Bu renk değişiklikleri genellikle saçın daha açık veya daha koyu bir ton almasıdır.
  4. Kafa derisi problemleri: Saç botoksu uygulaması kafa derisinde tahrişe ve kaşıntıya neden olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce