Karanfil

Saç Çıkaran Karanfil Kürü & İshal için karanfil Kürü

Saç Çıkaran Karanfil Kürü & İshal için karanfil Kürü

Karanfil; saç derisine kan akışını artırarak saç foliküllerine daha fazla oksijen ve besin maddesi taşıyabilir. Ayrıca, saç dökülmesine neden olan bakteri ve mantar enfeksiyonlarını da önleyebilir.

Karanfil; zeytinyağı ve badem yağı gibi diğer yağlarla birleştirilerek saçın nemlenmesini, beslenmesini ve güçlenmesini sağlamak için kullanılabilir. Bu karışımın saça masaj yapılarak uygulanması ve saçta birkaç saat bekletilmesi önerililir. Bu, saçın sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

Saç Çıkaran Karanfil Kürü

Kür için bir çay kaşığı KARANFİL TOZU, yarım su bardağı zeytinyağı ya da yarım su bardağı badem yağı ile karıştırılır.

Bu malzemeler harmanlanır ve saça masaj yapılarak uygulanır. Bu karışımı saçta birkaç saat bekletmek daha etkili olabilir.

Saç için etkili karanfil kürünün bir diğer uygulama yöntemi ise karanfil suyu hazırlamaktır.

Bunun için 15 16 adet tane karanfil 1 su bardağı su içinde 10 dakika kadar kaynatılır. Süre sonunda karanfiller süzülür ve su tamamen soğumaya bırakılır.

Soğuyan karanfil suyu tercihen fısfıs bir şişeye aktarılır ve günlük olarak saç derisine masaj yaparak uygulanılır.

İshal için Karanfil Kürü

Saç uzamasına olumlu etkilerinin yanı sıra karanfil kür uygulaması ishalden kurtulmak içinde farklı bir yöntem ile kullanılır.

Karanfil antibakteriyel ve antiviral özellikleri nedeniyle sindirim problemlerinde faydalı olabilir. Ve ishal semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir.

Özellikle, karanfil baharatının antibakteriyel özellikleri, ishalin en yaygın nedeni olan bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir.

İshal için karanfil kürü yapmak için, yarım çay kaşığı TOZ KARANFİL, 2 çay kaşığı bal ile karıştırılır. Azar azar yenir.

Ya da tane haldeki 6 7 karanfil demlenerek çay gibi tüketilir. Çayın yumdum yudum yavaş yavaş içilmesi önerilir.

Bu karışımın, sindirim sistemi enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Ancak, herhangi bir sağlık durumunda olduğu gibi, öncelikle doktorunuza danışmanız önemlidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

6 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

6 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

7 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

7 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce