Saçım çok hızlı yağlanıyor diyenlerdenseniz bu birkaç farklı nedenler ya da bu nendelerin bir kombinasyonundan kaynaklanabilir:
Aşırı aktif yağ bezleri: Bazı insanlar doğal olarak daha aktif yağ bezlerine sahiptir ve bu da saçın hızla yağlanmasına neden olabilir.
Hormonal değişiklikler: Ergenlik, hamilelik veya menopoz gibi hormonal dalgalanmalar yağ üretiminde artışa neden olabilir.
Saç bakım ürünleri: Kullanılan çok ağır veya saç tipinize uygun olmayan ürünler saçı ağırlaştırabilir ve yağlı görünmesine neden olabilir.
Saçları yeterince sık yıkamamak ya da çok fazla yıkamak: Yıkamaları atlamak veya yıkamalar arasında çok uzun süre beklemek ya da bunun tam tersine saçları çok sık yıkamak saç derisinde ve saçta yağ birikmesine neden olabilir.
Yağlı saçlar için tasarlanmış hafif bir şampuanla saçınızı düzenli ANCAK ÇOK SIK OLMAYAN BİÇİMDE yıkayın.
Fazla yağı emmek için yıkamalar arasında kuru bir şampuan kullanın.
Saçları ağırlaştırabilecek yağlar veya yoğun kremleri kullanmaktan kaçının.
Saç tipinize uygun olanı bulana kadar farklı şampuanlar ve şekillendirme ürünleri denemekten çekinmeyin.
Saç derisindeki ve saçtaki birikintileri gidermek için haftada bir kez arındırıcı bir şampuan kullanmayı düşünün.
Saç bakım rutinlerinizdeki değişikliklerin yanı sıra yaşam alışkanlıklarınızdaki değişikliklerde kolay yağlanan saçlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Bunun için diyetinizi daha fazla taze meyve ve sebzelerin yanı sıra yağsız proteinler ve kepekli tahıllar ekleyebilirsiniz.
Stres yağ üretiminde artışa neden olabileceğinden stresi azaltmaya çalışabilirsiniz.
Ve eğer sürekli saçlarınıza dokunma alışkanlığınız varsa bunu azaltabilirsiniz.
Hormonal saç yağlanması; ergenlik, hamilelik, menopoz veya hormonal dengesizlikler gibi hormonal değişiklikler neticesinde ortaya çıkar.
Bu hormonal değişimler, saç derisinde yağ üretiminin artmasına neden olarak yağlı saçlara neden olabilir.
Bu durumda alınacak önlemler yukarıdakilerden farklı olmayacaktır.
Kış ayları boyunca saçlarda yağlanma problemi daha yaygın bir hal alır. Bunun başlıca nedenleri ise şöyledir:
Isıtıcılar: Kalorifer gibi iç mekan ısıtıcıları havayı kurutabilir ve vücut kuruluğu telafi etmeye çalışırken kafa derisinde yağ üretiminin artmasına neden olabilir.
Şapka kullanımının artması: Şapka ve eşarp takmak yağı ve teri kafa derisine hapsederek yağlılığın artmasına neden olabilir.
Diyet ve hidrasyondaki değişiklikler: Birçok insan kış aylarında daha ağır, daha yağlı yiyecekler yeme eğilimindedir ve ayrıca daha az su içebilir, bu da kafa derisinde artan yağ üretimine katkıda bulunabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…