Salisilik asit sivilce ve benzeri cilt sorunları için tasarlanmış olan ürünlerin içeriğinde sıklıkla yer bulan bir bileşendir.
Bu bileşenin gözenek temizleyici ve cildi ölü deriden arındırıcı etkileri vardır.
İsterseniz bu maddenin etkililiğine, nasıl kullanılacağına, güvenli olup olmadığına geçmeden önce çok daha temel bir soru ile başlayalım:
Salisilik asit ya da en kısa ismi ile SA , söğüt kabuğu gibi doğal bitkilerde kendiliğinden oluşan bir beta hidroksi asittir.
Akne ve siyah nokta için tasarlanmış birçok yüz yıkama ve arındırma ürününde SA kullanılır.
Şimdi Satın AlBirçok uzmana göre salisilik asit sivilceleri tedavi etmek için oldukça etkili bir üründür.
Düşük konsantrasyonlu ürünler evde kendinizin uygulayabileceği ürünlerdir. Yüksek konsantrasyonlu ürünler ise yalnızca uzman dermatologlar tarafından kontrollü biçimde cilde uygulanabilir.
Düşük konsantrasyonlu salisilik asit belli bir süre boyunca akneli cilde günlük olarak uygulanabilir. Eğer uygulamalar ciltte aşırı kurumaya ve soyulmaya yol açarsa günlük değil gün aşırı olarak uygulama yapılabilir.
%50 salisilik asit konsantrasyonu olan ürünler ile yalnıza uzmanlar tarafından cilde uygulanarak kimyasal peeling gerçekleştirilebilir.
Bu uygulama cildi soyucu bir etki gösterir. Genellikle yoğun akneli ciltlerde tercih edilir.
Bu etkiler cilt yapısına, kullanılan ürüne göre değişiklik gösterebilir.
En yaygın şikayetler arasında
Dikkat!
SA kullanmaya başlamadan önce olası bir yan etkiden kaçınmak için ürünü cildinizin küçük bir bölgesinde test edin. Bir reaksiyon gelişmez ise uygulamayı sürdürün.
SA uygulamaları sonrası cildi mutlaka Güneş ışığından koruyun!
Şimdi Satın AlBenzoil peroksit, akne tedavisine yardımcı olabilecek başka bir topikal ajandır.
Akneye neden olabilen bakterileri yok eden bir antiseptiktir.
Benzoil peroksit tek başına kullanılabilir. Ancak genellikle SA ile birlikte kullanılır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…