Selenit

Selenit Taşı Faydaları & Temizliği

Selenit taşı arınma kristallerinin en popüler olanlarından bir tanesidir. Arınma kristalleri ise diğer kristallerin gücünü arttırıcı kristallerdir.

Selenti tipik olarak turuncu veya beyaz renkli değerli bir taştır.

Selenitin anlamı, taşın tarihi ile doğrudan ilgilidir.

Adını ay tanrıçası Selene’den alan kristalin Tanrı’nın yaşamı yaratmak için kullandığı kristal olduğuna inanılır.

 Pek çok inanan, Tanrı dünyaya ilahi ışık üflediğinde, ışığın parçalanıp selenit olarak bilinen kristalleri oluşturduğunu söyler. Hatta insanlar, taşı kullandığında o ilahi ışığın kalıntılarını görebileceğine inanılır.

Ancak taşın asıl amacı hafızayı güçlendirmek ve kişiyi kaderine yönlendirmektir.

Selenit Taşı Temizliği

Selenitin eşsiz özelliklerinden biri, bu kristalin suda çözünür olması ve kendi kendini temizlemesidir.

Diğer kristallerin negatif enerjiyi emdikleri için rutin olarak temizlenmesi gerekirken, selenit ise bu konuda benzersizdir. Kristal ilahi ışıktan oluştuğu için, tükettiği kötü enerjiyi kendiliğinden yukarıya, göklere doğru fırlatır. Bu d ekstra bir temizlik gerektirmediği anlamına gelir.

 Selenitin doğal temizleme özellikleri, zihninizi olumsuzluklardan arındırmak, ruhunuzu ve çakralarınızı hafif ve dingin tutmak için de idealdir.

Selenit ve Taç Çakra

Selenit kristali kullanıcının taç çakrasını açar ve bu aktivasyon iç görü ve sezgi seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur.

Bu şifalı taşın birçok kullanıcısı, potansiyel tehlikeler hakkında önsezileri geliştirdiğini ve çevresini daha iyi anladığını söyler.

 Öngörü ve psişik koruma güçlerini sağlayan üçüncü göz çakrasının kilidinin açılmasına yardımcı olan kristal; psişik yetenekleri harekete geçirir.

Selenit kristali psişik yeteneklere ve ruhsal iletişime katkıda bulunduğu gibi, taş aynı zamanda ruhu karşılama ritüellerine de yardımcı olabilir. Pek çok insan, ruhlarla iletişim kurmak için belirli bir boğaz çakrası taşına ihtiyacı olduğuna inanır, ancak selenit kristali de işe yarayabilir. Kullanıcıların tek yapması gereken, ritüele başlamadan önce taşı boğazlarına yerleştirmektir. Esasen, bir selenit kristali, psişik ve ruhsal farkındalığı yükselterek, realitenizi diğer varlıklar ve onların enerjileri ile paylaşmanıza izin verir.

Selenit Taşı İle Mekan Temizliği

Bu kristal mucizevi bir şekilde kendi kendini temizleyebildiği gibi, mekanları ve insanları arındırmak için de kullanılır.

Yaşamın ve çevrenin tüm olumsuzluklarını emer, uzaklaştırır.

İyi Şans ve Selenite

Bu kristalin temizleme özelliklerinin ötesinde, selenit refah ve iyi şans için de kullanılır.

Çoğu kristal kullanıcısı sitrinin iyi şans getirdiğini düşünürken, selenit hayatınızdaki engelleri ve negatif enerjiyi kaldırarak dolaylı olarak talihi teşvik edebilir.

Sizi gerçek yolunuza yönlendirir, bu da taşın hayatınızda refahı bulmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce