Serrapeptase, bizim vücudumuzun üretmediği bir tür enzimdir. Bu enzim ipek böceğine özgüdür ve ipek böceğinin sindirim sisteminden salgılanır. İpek böceği bu enzimi esasen kozasından çıkmak amacı ile salgılamaktadır.
Bu özel enzimin, insan sağlığı üzerinde de çok özel iyileştirici etkilere sahip olduğu keşfedilmiştir. Bu yazımızda bu etkilerden söz edeceğiz.
İpek böceğini kozasından kurtaran bu özel madde; sırt ağrısı, migren, gerginlik, baş ağrısı ve osteoporoz gibi ağrılı durumlardan kurtulmak için de insanlara yardımcı olabilir.
Serrapeptazın diğer önemli bir faydası da anti-inflamatuar özelliğe sahip olmasıdır. Vücutta enzim sayesinde daha hızlı ve hasarsız iyileşme gözlenebilir.
Bu özel enzim, vücudun proteini parçalamasına destek olur. Bu da vücutta oluşan iltihap ve mukozayı azaltmaya yardımcı olabilmektedir.
Serrapeptaz; romatoid artrit, ülseratif kolit, fibromiyalji, irritabl bağırsak sendromu, multipl skleroz (MS), alerji, kanser, lupus, sinüzit, astım, bronşit, Crohn hastalığı ve sedef hastalığı gibi çeşitli enflamatuar durumlarında doktor onayı ile takviye ürün olarak tercih edilebilir.
Enflamasyona bağlı şişlikte etkili olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre, enzimin ameliyat sonrası şişmeyi ve ağrıyı %50’ye kadar azalttığı görülmüştür.
Akut veya kronik boğaz, kulak veya burun enfeksiyonu olan kişilerde belirgin semptom rahatlaması sağlayabilir.
Serrapeptase kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanınıza danışın ve onay alın.
Yüksek etki, için serrapeptase enziminin aç karna kullanımı önerilmektedir.
Hamilelik ve emzirme sırasında serrapeptaz kullanımı hakkında yapılmış yeterli araştırma yoktur. Bu nedenle hamilelik ve emzirme süreci boyunca anne ve anne adaylarının serrapeptaz kullanımından kaçınması gerekir.
Serrapeptase kan pıhtılaşmasına müdahale eder, bu nedenle asprin gibi kan sulandırıcılar kullanıyorsanız serrapeptase kullanmaya başlamadan önce bunu mutlaka uzman kişi ile paylaşmak önemlidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Bahçelerin, balkonların ve parkların en göz alıcı bitkilerinden biri olan kadife çiçeği (Tagetes spp.), hem…
Bitkisel tedavilere artan ilgiyle birlikte, geleneksel olarak kullanılan pek çok bitki günümüzde bilimsel araştırmaların da…
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…