Sıcak Yağ Saç Bakımı & Saç Maskesi
Kuru, zarar görmüş bukleleri canlandırmak söz konusu olduğunda, sıcak yağ tedavileri doğru tercih olabilir.
Sıcak yağ bakımı; saç kütikülünü kapatarak ve saçı hasardan koruyarak çalışır. Bu tedaviler saçı nemlendirir ve besleyerek daha güçlü hale getirir ve kırılmaya karşı korur.
Ek faydalar arasında elektriklenmeyi azaltmak ve parlaklığı artırmak, saç dökülmesinden kurtulmaya yardımcı olmak yer alır.
Kepek ve hatta saç derisine yönelerek potansiyel olarak saç uzamasına yardımcı olur.
Sıcak yağ uygulaması; kuru, ince ve kıvırcık saçlar için yararlıdır.
Nemi hapsetmek istiyorsanız ve saçınızın kuru olduğunu fark ederseniz, nemi tutmaya ve saç telinin bütünlüğünü güçlendirmeye yardımcı olmak için sıcak yağ tedavileri tercih edebilirsiniz.
Sıcak yağ tedavileri saça nemi geri kazandırarak çalıştığından, saç telleri zayıf olanlarda özellikle işe yarar.
Sıcak yağlı saç bakımları; özellikle saçınız zayıf, kuru, kimyasal olarak zarar görmüş veya kıvırcıksa faydalıdır. Bunun nedeni, bu saç türlerinin en çok neme ve hasarı önlemeye ihtiyaç duymasıdır. Yağlı saç tiplerinde ise bu tür uygulamalar önerilmez.
Besleyici özellikleri ve saç telindeki protein kaybını önlediği için en iyi sıcak yağ bakımı için hindistan cevizi yağı sıklıkla önerilmektedir.
Jojoba yağı ve badem yağı da sıcak yağ tedavileri için iyidir, çünkü genellikle çabuk emilirler ve ayrıca çok nemlendiricidirler.
Nazik, nemlendirici özellikte saç yağları aramak önemlidir. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve karite yağı (Shea) gibi bileşenler en iyisidir. Aksi durumda tahrişler söz konusu olabilir.
Taşıyıc yağa karar verdikten sonra lavanta veya biberiye esansiyel yağı da bu yağa eklenebilir.
Yatıştırıcı yetenekleri nedeniyle bu yağlar da, saç büyümesini teşvik edebilir.
Sıcak yağ en iyi temiz saçta işe yarar, bu nedenle tedaviye başlamadan önce saçınızı yıkamanız önerilir.
Not: Bu maskeyi haftada bir veya haftada en fazla üç kez saçınıza yapabilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…