Sığla Yağı

Sığla Yağı Mide için Nasıl Kullanılır?

Sığla yağı mide için, bağırsaklar için, cilt için ve başka çok çeşitli sebep ile kullanılan endemik sığla ağaçlarından sağılan çok özel bitkisel bir yağdır. Makbul olanı saf haldedir, başka bitkisel yağlar ile karışmamış haldedir.

Sığla yağı uçucu yağ değildir. Taşıyıcı yağlar arasındadır. Koyu kıvamlı, yoğun kokuludur. Rengi ideal biçimde koyu ya da açık karameldir. Karamelin tonu sağıldığı mevsime göre değişkenlik gösterir.

Fakat orijinal yağ asla beyaz değildir, asla şeffaf değildir. Dahası sapsarı, siyah ya da pembe değildir.

Sığla yağı, damıtma ile elde edilen sığla ya da günlük uçucu yağı ile karıştırılmamalıdır.

Sığla uçucu yağı sadece harici kullanım için uygun bir yağdır. Şeffaf renklidir ve kokusu hafiftir. Buhurdanlıkta, difüzörde ya da cilt bakımında kullanıma uygundur.

Sığla ağacından sağılan ve işlem görmeyen saf sığla yağı ise harici ve dahili kullanıma uygundur. Cilt bakımında, mide ve bağırsak şikayetlerinde yaygın kullanılır.

Peki Mide için Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?

Genellikle kür olarak belirli süre kullanılan yağ aç karna tüketilir. Öncelikle 20 gün süre ile sabahları aç karna 1 çay kaşığı kadar kullanımı vardır.

20 günlük sürenin ardından mutlaka kullanıma ara verilmesi elzemdir.

İhtiyaç duyulursa bir 20 günlük daha kür uygulaması yapılır.

Yağ oldukça yoğun kokuludur. Bu nedenle tüketmekte güçlük çekilirse 1/1 oranında ham bal ile karıştırılarak da tüketimi uygundur.

Kullanılan balın niteliği bu noktada büyük önem taşır. Özellikle işlenmemiş ham bal tercih edilmesi önemlidir.

Şimdi Satın Al

Sığla Yağı Neye İyi Gelir?

Reflü, ülser, gastrit gibi mide şikayetlerinde etkilidir. Sindirime destektir.

Ülseratif kolit için etkili olabileceğini gösteren çalışmalar vardır.

Bağırsak düzensizliğine ve basura etkilidir.

Ayrıca antiseptiktir. Cilt yaralarının hızlı iyileşmesini sağlar. Dahası Güneş lekelerinden kurtulmada alternatif bir yöntemdir.

Akgünlük Sakızı

Öksürük kesicidir ve balgam söktürücüdür. Öksürük ve balgam söktürücü, göğsü yumuşatıcı etkiler için genellikle sığla ağacının sakızı da kullanılır. Bu sakız ağacın reçinesidir. Solunarak ya da yutularak kullanımı vardır. Akgünlük sakızı, sığla sakızı, günlük sakızı, akgünlük reçine gibi çeşitli isimlerle bilinir. Bu sakız da sığla ağacından elde edilen bir üründür.

Şimdi Satın Al

Muğladan Sığla Yağı

Sığla ağacı Köyceğiz ve civar ilçelerde yetişen endemik bir ağaçtır. Çok kısıtlı bir bölgede yerişen ağaç büyük oranda Muğla’ya özgüdür.

Ağaçların sağımı özel izinler ile yetkin kişiler tarafından yapılır. Yılın her döneminde sağım olmaz. Ürünün rengi, kıvamı ve yoğunluğu mevsime göre ufak değişiklikler gösterir. Yağ ısıya maruz kaldığında daha akışkan hal alır. Yağ içinde ton farklılıkları, küçük siyah noktacıklar normaldir. Yağın kokusu oldukça ağırdır ve bu normaldir.

Sığla Yağı Nasıl Saklanır?

Oda sıcaklıklığında ağzı kapalı biçimde saklama yapmak yeterlidir. Buzdolabında saklanırsa katılaşır ve oda sıcaklığına geri döndüğünde yeniden akışkan hale gelir. Buzdolabında saklama yapmaya gerek yoktur.

Sığla Yağı Fiyat

Sığla yağı fiyat bilgisi için tıklayınız. Tamamen katkısız, saf sığla yağını web sitemizden güvenle temin edebilirsiniz. Yağlarımız Köyceğiz Muğla yöresine aittir. Tüm gönderimlerimizi Muğla’dan yapmaktayız.

Şimdi Satın Al

 

SIĞLA YAĞI ORİJİNAL Mİ SAHTE Mİ NASIL ANLAŞILIR?

SIĞLA YAĞI FAYDALARI NELERDİR? NE İÇİN KULLANILIR?

 

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce