Sığla yağı, Köyceğiz, Dalaman, Marmaris, Fethiye gibi Muğla’daki bazı bölgelerde yetişen, endemik ve kıymetli bir ağaç olan günlük ağacından elde edilir. Bölgedeki Günlük ağaçlarının bir kısmı 300 yaşını aşkın yaştadır. Günlük yağı, yüz yıllardan beri geleneksek tedavi yöntemi olarak kullanılır. Günlük yağı ismi ile de anılır.Şimdi Satın Al!
Günlük ağacı yağı, gastrit, reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılır.
Ayrıca;
Kleopatranın güzelliik sırrı olarak bilinen günlük yağı, bebek gibi bir cilde kavuşmanızı sağlar. Günlük ağacı yağı dünyaca ünlü güzellik ürünü üreten firmalarında ürünlerinde kullanılır.
Daha genç, sağlıklı ve daha canlı görünen bir cilde sahip olmanın bilinen en kolay ve en ekonomik yollarından biri cilt bakımında sıla yağı kullanmaktır.
Günlük Yağı;
⦁ Sivilceleri azaltır, çok kısa bir sürede sivilcelerden kurtulmanızı sağlar.
⦁ Kırışıklıkları önler, cildi sıkılaştırır.
⦁ Antibakteriyeldir, hijyen sağlar.
⦁ Açık ve belirgin gözenekleri küçültür.
⦁ Sarkma gibi yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.
⦁ Yara iyileşmesini yardımcı olur, kuru ve çatlamış cildi onarır.
⦁ Yağlı veya kuru cildin yağ dengesini sağlar..
⦁ Aydınlatıcıdır, Ciltteki koyu lekelerin tonunun açılarak, yok olmasını sağlar.
⦁ Vücuttaki çatlarlar üzerinde etkilidir.
⦁ Egzamayı azaltır.
Sütlü kahverenginde, yoğun kıvamlı, oldukça yapışkan yapıdadır. Şekerli bir tadı yoktur. Genizi yakan sert bir aromaya sahiptir. bu nedenle bal ile karıştırılarak tüketilmesi önerilir. Sığla yağı kullanımı aç karna olması tavsiye edilir. Yemeklerden 1 saat kadar önce, 1 çay kaşığı kadar sığla ağacı yağını günlük olarak tüketmek idealdir.
En az 15 gün kadar ara vermeden kullanılması önerilir. Sığla yağı kullananların yorumları incelendiğinde bu şekilde en yüksek verimin alındığı görülür.
Sığla yağının bilinen bir yan etkisi yoktur. Günlük yağı katkı maddesi ya da koruyucu içermez.
Günlük yağı ilaç değildir.
Günlük ağacından elde edilen bu yağ, ağzı kapalı bir şekilde rutubetsiz, karanlık bir yerde oda sıcaklığında saklanabilir. Buzdolabında saklanması gereken bir yağ değildir.
Kolay biçimde bozulan bir yağ olmayan sığla yağı sıcaklığa ve ortamdaki nem oranına bağlı olarak renginde kıvamında belirgin değişikliklere uğrar. Bu değişimler yağın kalitesi üzerinde olumsuz etki yapıcı değildir.
Soğuk havalarda matlaşan ve katılaşan yağ; sıcak ile beraber parlak ve akışkan kıvama gelir.
Fazla soğuğa maruz kalan yağı özellikle cilt bakımında kullanmak zordur. Eğer yağınız soğuğa bağlı nedenle katılaşır ise sıcak su dolu bir kap içinde birazcık ısıtarak kıvamını hafifletmek akıllıcadır.
Bu özel yağ harici ve dahili olarak kullanıma uygun saf bir yağdır. Cilt için genellikle harici olarak kullanılır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına destek amaçlı kullanımda ise dahili olarak kullanılır.
Mide ve reflü gibi mide rahatsızlıkları için için genellikle sabahları aç karna bir çay kaşığı kadar tüketilir.
Cilt uygulamalarında ise çok az miktarlı olarak uygulama yapmak gerekir. Çünkü yağ oldukça yoğun kıvamlıdır.
Sığla ağacı yağını egepazarindan.com adresimiz üzerinden Dalaman/Köyceğiz yöresine ait ağaçlardan elde edilen yağlarımızı temin edebilirsiniz. Sığla yağı satışının yanı sıra, gene günlük ağacından elde edilen günlük buhuru ve günlük sakızını da sitemizde bulabilirsiniz.
Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…