Sinir otu; sinirli ot, damar otu, yara otu, pişik otu, çıban otu isimleriyle de anılır. İki farklı çeşidi olan bu bitki; öksürük kesici, ağrı kesici, balgam söktürücü, nefes açıcı, göğüs yumuşatıcı etkileri nedeniyle sık sık tercih ediliyor.
Bitkinin ismi dalını kırdığında göreceğiniz beyaz damarı andıran görüntüsünden gelmektedir.
Şimdi Satın AlDar yapraklı sinirli ot ve geniş yapraklı sinirli ot görüntü olarak farklı olmasına rağmen etki olarak benzer özellikte iki türdür. Bu iki türün kullanım şekilleri de çok benzerdir.
Sinirli otun en yaygın kullanım şekli bitki çayı olarak kullanılmasıdır. Bunun yanı sıra, bazı yörelerde kavrulup ıspanak gibi yemeği yapılarak bol sarımsakla tüketildiği bilinmektedir.
Sinirli ot lapası da bu bitkiyi kullanmanın bir başka yöntemidir. Bu lapa yemek amacıyla değil cilt sorunlarında özellikle egzamalı bölgelerde uygulamak amacıyla hazırlanır.
Damar otu lapası, egzamalı bölgelere sürülür ve ince bir bez ile sarılarak gece yatmadan önce uygulanır. Sabah sargı açılır ve bölge ılık suyla durulanır. Sinir otu lapası yüze de uygulanır.
Şimdi Satın AlSinirli ot lapası, taze bitki ile hazırlanır. Damar otu bitkisinin yaprakları, bir taş yardımı ile güzelce dövülür, yapraklar tamamen ezilip, suyunu bıraktığında ağzı kapaklı bir kavanoza alınır. Kavanoz, 3 gün kadar buzdolabında saklanabilir.
Sinirli ot çayı; kabızlığa, nefes darlığına, kuru öksürüğe çare olarak tüketilir.
Bu çayı hazırlamak kolaydır. Taze ya da kurutulmuş sinirli ot kullanılabilir. 1 tatlı kaşığı sinir otu, kaynamış su içine atılır. 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. 10 dakika sonunda içime hazırdır. Günde bir büyük kupa kadar içmek yeterlidir.
Şimdi Satın AlSinirli otu ve kekik sıklıkla bir arada kullanılır. Bu ikili genellikle bir arada çay olarak demlenerek tüketilir.
Bu ikili sıklıkla soğuk algınlığı, kuru öksürük durumlarında kullanılır. Karışım bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bu karışım, saçlar üzerinde çok etkilidir. Duş sonrası sinirli otu ve kekik karışımı ile durulanan saçlarda kepeklenme engellenir, saç dökülmesi gözle görülür şekilde azalır.
Web sitemizden yeni sezon sinir otunu güvenle temin edebilirsiniz.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…