Sinnamil alkol (Cinnamyl alcohol); pek de aşina olmadığımız kozmetik bileşenlerinden bir tanesidir.
Bu bileşen; tarçın ve balzam özleri içeren bir kokudur, kozmetik ve cilt bakım ürünlerini kokulandırmak için kullanılmaktadır.
Tipik olarak parfümlerde, duş ve banyo ürünlerinde, yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde, deodorantlarda ve diğer benzer ürünlerde bulunur.
Sıklıkla bir koku bileşeni olarak kullanılan sinnamil alkol organik bir bileşiktir. Bu noktada organik olması maddenin yalnızca karbondan üretildiği anlamına gelmektedir. Ve doğal olarak oluşmasına rağmen, bir koku içeriği olarak yüksek talep gördüğü için çoğunlukla sentetik olarak üretilmektedir.
Tarçın ve balzamik özleri içeren bu ürün, çiçeksi tatlı ve baharatlı notalarla sümbül benzeri bir aroma vericidir. Ürünlere eklendiğinde güçlü ve genel olarak hoş bir koku sağlamaktadır.
Dürüst olmak gerekirse, bu malzemenin hoş aroması dışında herhangi bir faydasından söz etmek güçtür.
Bazı klinik çalışmalarda toksik olmadığı ve tahriş edici olmadığı gösterildiğinden, diğer bazı genel koku bileşenlerinden ‘daha güvenli’ olarak kabul edilebilir.
Bununla birlikte, çelişkili çalışmalar, bunun bir cilt hassaslaştırıcısı olduğunu göstermiştir.
Bir istisna olarak şu faydadan söz edilebilmektedir:
Koku için kullanılan diğer cilt bakım bileşenlerine benzer şekilde cinnamyl alcohol, özellikle hassas cilt tipleri için cildi ciddi şekilde tahriş etme potansiyeline sahiptir.
Diğer birçok sentetik koku gibi, sinnamil alkol de cildi tahriş edici olarak sınıflandırılır ve kızarıklık, şişlik ve kaşıntı gibi olumsuz cilt reaksiyonlarına neden olma potansiyeline sahiptir.
Bu nedenle, özellikle hassas bir cildiniz varsa, cilt bakım rutininizde mümkün olduğunca çok kokusuz ürün kullanmanız tavsiye edilmektedir.
Kokusu olan her tür kozmetik ve cilt bakım ürününde kullanılabilir. Nmlendiricilerde, temizleyicilerde, parfümlerde, deodorantlarda, saç bakım ürünlerinde, makyaj ürünlerinde ve diş macunlarında yaygındır.
Bu noktada bileşenin ismindeki alkol ibaresi kafa karıştırıcı olsa da, bu madde alkol ve herhangi bir hayvansal temelli yağ içermez. Ve helal olarak kabul edilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…