Sirke Kan Şekerini Düşürür mü?
Metabolik olarak sağlıklı bir diyet, sadece kan şekeri artışına neden olan yiyecekleri ortadan kaldırmakla ilgili değildir, aynı zamanda glikoz kontrolüne yardımcı olabilecek yiyecekleri dahil etmekle ilgilidir. Sirke genellikle kan şekerini olumlu yönde etkileyebilecek bir yiyecek olarak belirtilir, ancak bu doğru mu?
Cevap: muhtemelen evet.
Birkaç çalışma, sirkenin glikoz işleme üzerindeki etkilerini inceler ve birçoğu olumlu sonuçlar verir. Bununla birlikte, araştırmaların çoğu çok küçük örneklem büyüklükleri kullanır – 5 ila 12 çalışma katılımcısı.
Dahası, çalışma katılımcılarının tükettiği yüksek karbonhidratlı öğünler, özellikle sağlıklı beslenmeye çalışan insanlar için, genellikle beyaz ekmek ve meyve suyundan oluşan, tam olarak tipik değildir.
Sirkenin daha karmaşık karbonhidratları nasıl etkilediğini söylemek zor. Ve çalışmalar çoğunlukla glikoz işleme ve insülin duyarlılığına odaklanır; kilo kaybını etkilediğine dair çok az kanıt var.
Sirkenin glikoz üzerindeki etkisinin ardındaki kesin mekanizma konusunda net bir fikir birliği yoktur, ancak araştırma destekli birkaç teori vardır:
Asit oranı yüksek yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi diş minesine zarar verebilir. Bazı mide-bağırsak rahatsızlıkları yaşama ihtimaliniz de var: Bir araştırmaya göre, kahvaltıda sirke içen insanlar mide bulantısı hissettiklerini bildirmiştir.. Bu olası yan etkilerle mücadele etmek için uzmanlar, sirkeyi su ile seyrelterek yemeklerinizde bir bileşen olarak kullanmanızı tavsiye ediyor.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…