Şişkinlik giderici bitki çayları diyince akla ilk gelenler rezene ve kimyon çayıdır. Her ikisi de gaz ve şişkinlik söz konusu olduğunda yerinde tercihlerdir. Öyle ki kimyon baskın ve yoğun tadına rağmen yüksek etkisi sebebiyle sık tercih edilir.
Ancak gaz, midede şişkinlik gibi şikayetleriniz varsa rezene ve kimyon dışında da tercih edebileceğiniz başka bitki çayı alternatifleriniz de vardır.
Zencefil güçlü bir iltihap önleyicidir. Ayrıca, şişkinliği gidermeye yardımcı olduğu tespit edilen gingerol isimli bileşeni de bünyesinde barındırır.
Toz ya da kök halde olsun zencefil çayı gaz, şişkinlik, mide ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerinden kurtulmayı destekler.
Hem nane yağı hem de nane çayı mide ağrısını, şişkinliği, gazı azaltmada etkilidir. Bu etkiler bazı bilimsel çalışmalar ile desteklenmektedir.
Nane Yağı Satın AlDoğal bir idrar söktürücüdür. idrara çıkmayı artırarak vücutta biriken fazla suyu, ödemi ve buna bağlı şişkinliği azaltıcıdır.
Ayrıca karahindiba bitkisinin iltihabı, kaygıyı yatıştırıcı etkileri bilinmektedir.
Papatya en sık uyku yapıcı etkisi ile tercih edilir ancak aynı zamanda şişkin bir mideyi yatıştırmaya da yardımcı bitkilerdendir.
Papatya özünün anti inflamatuar özelliklerinden dolayı ishal ve mide ülserlerine karşı koruyucu potansiyele sahip olduğunu gösteren bazı ön araştırmalar da bulunmaktadır.
Bitkideki flavonoidler aldosteron adı verilen bir hormonun düzenlenmesine yardımcı olur.
Dahası elektrolit seviyelerini kontrol eder. Bu iki konu da şişkinliği yenmenin anahtarı olarak düşünülebilir.
Pelin Otu
Bu bitki Avrupa’daki en popüler sindirimi dostu çay bileşenlerinden biridir. Acı bir tada sahip olan pelin otu küçük miktarlarda şişkinlikten ve gazdan kurtulmak için tüketilir.
Rezene, bağırsaklardaki gazın dışarı atılmasına yardımcı olur ve ayrıca vücudun daha fazla safra üretmesine destekler.
Daha fazla safra, vücudun yağları ve özellikle süt ürünlerini daha iyi parçalayabileceği anlamına gelir.
Kimyon tohumları ve kimyonun içerdiği yağ; IBS, mide ekşimesi, şişkinlik ve GI spazmları, gaz dahil olmak üzere bir dizi sindirim semptomundan kurtulmak için kullanılır.
Bu küçük aromatik tohumlar bağırsakta probiyotik gibi davranarak yararlı bağırsak bakterilerinin gelişimini destekleyebilecek bazı anti mikrobiyal özelliklere de sahipler.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…