Şişkinlik

Şişkinlik Giderici Bitki Çayları Hangileridir?

Şişkinlik giderici bitki çayları diyince akla ilk gelenler rezene ve kimyon çayıdır. Her ikisi de gaz ve şişkinlik söz konusu olduğunda yerinde tercihlerdir. Öyle ki kimyon baskın ve yoğun tadına rağmen yüksek etkisi sebebiyle sık tercih edilir.

Ancak gaz, midede şişkinlik gibi şikayetleriniz varsa rezene ve kimyon dışında da tercih edebileceğiniz başka bitki çayı alternatifleriniz de vardır.

Şişkinlik Giderici Bitki Çayları Nelerdir?

Zencefil

Zencefil güçlü bir iltihap önleyicidir. Ayrıca, şişkinliği gidermeye yardımcı olduğu tespit edilen gingerol isimli bileşeni de bünyesinde barındırır.

Toz ya da kök halde olsun zencefil çayı gaz, şişkinlik, mide ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerinden kurtulmayı destekler.

Nane

Hem nane yağı hem de nane çayı mide ağrısını, şişkinliği, gazı azaltmada etkilidir. Bu etkiler bazı bilimsel çalışmalar ile desteklenmektedir.

Nane Yağı Satın Al

Karahindiba

Doğal bir idrar söktürücüdür. idrara çıkmayı artırarak vücutta biriken fazla suyu, ödemi ve buna bağlı şişkinliği azaltıcıdır.

Ayrıca karahindiba bitkisinin iltihabı, kaygıyı yatıştırıcı etkileri bilinmektedir.

Papatya

Papatya en sık uyku yapıcı etkisi ile tercih edilir ancak aynı zamanda şişkin bir mideyi yatıştırmaya da yardımcı bitkilerdendir.

Papatya özünün anti inflamatuar özelliklerinden dolayı ishal ve mide ülserlerine karşı koruyucu potansiyele sahip olduğunu gösteren bazı ön araştırmalar da bulunmaktadır.

Hibiskus

Bitkideki flavonoidler aldosteron adı verilen bir hormonun düzenlenmesine yardımcı olur.

Dahası elektrolit seviyelerini kontrol eder. Bu iki konu da şişkinliği yenmenin anahtarı olarak düşünülebilir.

Pelin Otu

Bu bitki Avrupa’daki en popüler sindirimi dostu çay bileşenlerinden biridir. Acı bir tada sahip olan pelin otu küçük miktarlarda şişkinlikten ve gazdan kurtulmak için tüketilir.

Rezene

Rezene, bağırsaklardaki gazın dışarı atılmasına yardımcı olur ve ayrıca vücudun daha fazla safra üretmesine destekler.

Daha fazla safra, vücudun yağları ve özellikle süt ürünlerini daha iyi parçalayabileceği anlamına gelir.

Kimyon

Kimyon tohumları ve kimyonun içerdiği yağ; IBS, mide ekşimesi, şişkinlik ve GI spazmları, gaz dahil olmak üzere bir dizi sindirim semptomundan kurtulmak için kullanılır.

Bu küçük aromatik tohumlar bağırsakta probiyotik gibi davranarak yararlı bağırsak bakterilerinin gelişimini destekleyebilecek bazı anti mikrobiyal özelliklere de sahipler.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

10 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

10 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

10 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

11 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce