Bal

Siyah Bal Nedir? Faydaları Neler?

Siyah Bal Nedir? Faydaları Neler?

Arıcılar, belirli bir bal türünü üretmek için kovanlarını, arıların tozlaştırmaya çalıştıkları bitkilerin yüksek konsantrasyonda bulunduğu alanlara yerleştirirler.

Bir arının tam olarak nereye gittiğini ve tam ne kadar nektar ve polen toplamayı seçtiğini söyleyememekle birlikte, tozlaşma sırasında genellikle yaklaşık dört millik bir yarıçap içinde kaldıkları düşünülmektedir.

Siyah Bal Nedir?

Arıların tozlaştırdığı bazı bitkiler daha koyu polen ve nektara sahiptir ve balın daha koyu rengine katkıda bulunan farklı mineralleri daha yüksek miktarlarda içerir.

Arıcılar, hasat ettikleri balın, hangi bitkilerin ne zaman çiçek açtığına bağlı olarak farklı mevsimlerde farklı renklerde olduğunu da bilmektedir.

Petek içerisinde diğer ballara göre daha uzun süre kalan ballar da oksidasyon nedeniyle siyaha dönebilir.

Siyah Balın Faydaları Nelerdir?

Genel olarak ham balın sağlık açısından pek çok faydası vardır. Ham bal doğal olarak anti mikrobiyaldir ve mineraller, enzimler ve antioksidanlar içerir.

Çalışmalar ayrıca bazı çiğ balların Lactobacillus probiyotikleri içerdiğini göstermiştir.

Bununla birlikte, siyah balın bu antioksidanları, mineralleri ve enzimleri daha yüksek miktarlarda içerdiği gösterilmiştir.

 Daha açık renkli balların yaklaşık %0,04 mineral içerdiği kaydedilirken, siyah renkli balların %0,20’ye yakın mineral içerdiği kaydedilmiştir.

Araştırmalar, balda bulunan mineraller ve antioksidanların pozitif bir korelasyona sahip olduğu, yani daha koyu balın her ikisinden de daha yüksek miktarlarda olduğu sonucuna varmaktadır.

Balda bulunan mineraller çevreden ve topraktan gelir ve daha sonra arıların tozlaştırdığı bitkilere geçer. İz mineraller insan sağlığı için önemlidir ve vücut fonksiyonları için gereklidir.

Antioksidanlar sağlığımız için önemlidir çünkü vücudumuzda çok yaygın hale geldiklerinde zarar verebilecek serbest radikallerle savaşmamıza yardımcı olurlar.

Siyah ballarda daha yüksek konsantrasyonlarda bulunan antioksidanlar arasında flavonoidler, fenolik asitler ve enzimler bulunur.

Karabuğday Balı

Karabuğday balı, koyu kehribar renkli koyu renkli bir baldır. Karabuğday çiçekleri çeşitli iklimlerde yetişir ve dünyanın farklı yerlerinde bulunur.

Karabuğday çiçeklerinin polen ve nektarından yapılan balın, adaçayı balı gibi daha hafif ballardan 20 kat daha fazla antioksidan değerine sahip olabileceğini gösterilmiştir.

 Çalışmalar, kötü bağırsak bakterilerinin büyümesini kısıtladığını gösterdiğinden, doğal bir bağırsak sağlığı yardımcısı olduğu da söylenmektedir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

6 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce