Cilt Bakımı

Siyah Nokta Bandı Zararlı mı?

Siyah nokta bandı, teorik olarak gözenekleri temizlemeyi amaçlar.

Siyah noktalar, cildin gözeneklerindeki yağ havaya maruz kaldığında ve oksitlendiğinde meydana gelir. Bandın yapışma ve gözenekleri temizleme yeteneği değişken bir faktördür ve gözenek şeritleri herkeste, özellikle de yapışkan alerjisi olanlarda işe yaramayabilir.

Maalesef çoğu bant da gözenekleri temizleyecek kadar güçlü değildir.

Siyah Nokta Burun Bantları Nasıl Kullanılır?

Bantları güvenli bir şekilde kullanmanın en iyi yolu, önce cildi temizlemek ve ardından cilt hala ıslakken uygulamaktır, böylece yapışkan düzgün bir şekilde yapışır ve su, siyah noktaları ve birikintileri çeken polimerleri etkinleştirebilir.

Şeridi çıkarırken, alttaki cildi şeritle çekilmeyecek şekilde sabitleyin, böylece cilt hasarı riskini azaltın.
G
özenek şeritlerini her zaman iyi aydınlatılmış bir aynanın önünde uygulamanız ve asla soyma, kırmızı veya tahriş olmuş cilt üzerinde kullanmamanız önemlidir.

Gözenek şeritlerini ilk kez kullanırken, cildiniz için çok sert olmadıklarından emin olmak için belirtilenden daha kısa süre açık bırakın.

 Ayrıca, gözenek şeritlerini uygulamadan önce en az iki gün boyunca bölgede herhangi bir retinoid veya asit ( AHA/BHA ) kullanmaktan kaçının ; aksi takdirde, sağlıklı cildi soyma riskiyle karşı karşıya kalmanız olasıdır.

Ek olarak bu tür ürünleri  kullanırken ellerinizi ve tedavi ettiğiniz bölgeyi yıkadığınızdan emin olmanız da bir diğer önemli noktadır.. Mümkünse, şeridi uygulamadan önce gözeneklerin açılmasına yardımcı olması için hafif buhar verin.

Siyah Nokta Bandı Zararlı mı?

Bantlar Alkol veya diğer büzücü maddeler içeriyorsa, hassas cildi tahriş edebilirler.

Gözenek şeritleri sizin için “işe yarayabilir”, ancak riskler de aslında faydaları kadar ağır basar. Sonuç olarak, cildinizdeki kiri gidermeye yardımcı olacak başka yöntemlere de yönelmek akıllıca olabilir.

Örneğin bir retinoid veya retinol kullanmak, tıkanıklığı daha etkili bir şekilde azaltmaya ve akneyi önlemeye yardımcı olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce