Siyah üzüm çekirdeği tozu; C vitamini, E vitamini ve flavonoidler bakımından çok zengindir. İçeriğindeki tüm zengin bileşikler sayesinde bu toz cilt dokusunu iyileştirmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için idealdir.
Çekirdeklerin cilt için olumlu etkileri elbette bunlarla sınırlı değildir.
Şimdi Satın AlÇekirdekler proantosiyanidinler ve resveratrolün yanı sıra diğer güçlü antioksidanları da içerir.
Araştırmalar, UV ışığına maruz kalmadan önce cilde üzüm çekirdeği uygulandığında, bileşiklerin güneşten koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini, kızarıklığı ve hücrelere verilen hasarı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Yeni tarihli bir araştırmaya göre çekirdekle topikal olarak uygulandığında bile üzümden elde edilen antioksidanların kanserle mücadele yeteneklerine sahip olabileceğini desteklemektedir.
UV ışıklarının ayrıca cilt yaşlandırıcı etkisi de barizdir.
Üzüm çekirdeğindeki antioksidanlar, özellikle C vitamini, kırışma etkilerinin bir kısmını tersine çevirmeye veya azaltmaya yardımcı olabilir.
Şimdi Satın AlÖğütülmüş üzüm çekirdekleri etkili bir eksfoliyan sağlar; Cilde zarar vermeden ve çizmeden nazikçe ovarak, ölü hücrelerin üst tabakasını çıkarır ve alttaki daha pürüzsüz, daha sağlıklı cildi ortaya çıkarır.
Üzüm çekirdeği yağı içerik bakımından zengin ve yüksek nemlendirici etkiye sahiptir.
Cilt hücrelerinin zarlarında yoğunlaşan ve nemin tutulmasına yardımcı olan bir besin olan E vitamini bakımından da zengindir.
Bu maskeyi evde hazırlamak oldukça basit ve pratiktir. İhtiyacınız olan yalnızca kaliteli siyah üzüm çekirdeği tozu ve badem yağıdır. İsteğe göre ve cilt tipine göre badem yağı yerine jojoba yağı, kuşburnu çekirdeği yağı, incir çekirdeği yağı, nar çekirdeği yağı ya da üzüm çekirdeği yağı kullanabilirsiniz.
Şimdi Satın AlBu yağların bir karışımını kullanmak da seçeneklerden bir tanesidir.
Hazırlık için 2 tatlı kaşığı çekirdek tozunu 2 tatlı kaşığı taşıyıcı yağ (nar çekirdeği, badem vs.) karıştırın.
İyice karıştığında maskeyi cildinize nazikçe masaj yaparak uygulayın. Yuvarlak hareketlerle masaj yapın ve çok fazla baskı uygulamayın.
Maskeyi masa yaparak uyguladıktan sonra 20 dakika kadar bekletip ılık su ile durulayın. Maskenin cilt üzerinde arındırıcı, besleyici ve canlandırıcı bir etkisi olacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…