Siyah ve Sarı Hardal Tohumu Farkı Nedir?
Hardal tohumları, çeşitli hardal bitkilerinin tohumlarıdır. Çok küçük ve yuvarlaktırlar ve birkaç farklı renkte olabilirler. Mutfaklarda en yaygın olarak siyah, kahverengi ve sarı renkli olanlar kullanılır.
Hardal tohumları, hardal sosu yapımında kullanılabileceği gibi yemeklerde baharat olarak da kullanılabilirler. Bu amaçla bütün halde ya da öğütülerek kullanılırlar.
Sarı ve siyah hardal tohumları birkaç yönden farklılık gösterir. Birincisi ve en bariz olanı, iki tohumun rengi farklıdır.
Sarı hardal tohumları sarının çeşitli tonlarında değişirken, siyah hardal tohumları genellikle koyu kahverengi, neredeyse siyah renktedir.
Sarı hardal tohumları Brassica alba bitkisinden, siyah hardal tohumları ise Brassica nigra bitkisinden gelir. Siyah hardal tohumları, sarı hardal tohumlarından biraz daha küçük olabilir.
Şimdi Satın Alİki tohumun tadı da elbette farklılıklar gösterir. Sarı hardal tohumları tüm hardal tohumları arasında en yumuşak, hafif aromada olan tohumlardır. Siyah tohumlar ise t en sert aromada olanlardır. Lezzet bakımından çok daha keskin ve aromatiktir.
Sarı hardal tohumları Doğu Akdeniz’de yaygın yetişirken, siyah hardal tohumları çoğunlukla Orta Doğu’da yaygındır. Her iki renk hardal da ülkemizde rahatlıkla yetişir.
Siyah hardal tohumları Asya’da, ağırlıklı olarak Hint yemeklerinde yaygın kullanılır.
Hardal tohumları çeşitli vitamin ve minerallerce zengindir. Hem sarı hem de siyah hardal tohumları, iyi miktarda bir dizi besin içerir. Bunlar şunları içerir:
Araştırmalara göre hardal tohumları, -her ikisi de- kansere neden olan hücrelerin büyümesini önleyebilen glukozinolatlar ve mirosinaz gibi bileşikler içerir.
Şimdi Satın AlTohumla yrıca vücudu serbest radikallere ve oksidatif strese karşı korumaya yardımcı olabilecek zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu oksidatif stres, kanser de dahil olmak üzere kronik hastalıklarla ilişkilendirilir.
Tohumlarındaki yüksek magnezyum seviyeleri, onları baş ağrısı semptomlarını yatıştırmak için etkili bir araç haline getirir. Magnezyum sinir sistemini yatıştırarak vücuttaki ağrıları hafifletir.
Hardal türleri iyi sindirim işlevini desteklemeye ve herhangi bir sindirim sorununu hafifletmeye yardımcı olabilecek çok miktarda lif içerir.
Sarı hardal tohumları, siyah hardal tohumlarından çok daha hafiftir ve bu nedenle, amaçlanan tadı elde etmek için ikame olarak çok daha fazla sarı hardal tohumu eklemeniz gerekir. Ve elbette bunun tam tersi de doğrudur.
Sarı ve siyah hardal tohumları aynı bitki ailesinden olmalarına rağmen farklı bitkilerden gelirler, bu nedenle tatları farklıdır. Sarı hardal tohumları açık ara en yumuşak hardal tohumlarıdır ve siyah hardal tohumları en keskin olarak kabul edilir.
Hardal tohumlarının tadı ve rengi değişkendir ve hepsi farklı amaçlar için kullanılabilir.
Sarı hardal tohumlarının daha hafif olduğu için hardal sos hazırlamak için daha iyi bir tercih olarak kabul edilir.
Siyah hardal tohumları ise yüksek aromaları ile yemeklerde doğrudan baharat olarak kullanıma daha uygun kabul edilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…