Soyulan ayak maskesi ya da soyulan ayak peelingi; çeşitli peeling bileşenlerinin (genellikle alfa hidroksi asit, glikolik asit ve/veya laktik asit) jöle benzeri bir karışımının bir kerelik uygulaması olan bir kimyasal peeling şeklidir.
Maske ayak tabanlarına uygulanır. Bu da orada sağlıklı yeni derinin oluşmasını sağlar. Birkaç gün içinde eski, ölü deri dökülür ve altındaki yeni deri ortaya çıkar. Böylece nasırlardan kurtulunur.
Ürünlerin kullanım biçimi değişse de genellikle soyulan ayak maskeleleri beş ila yedi gün arasında bir sürede etkisini gösterir. Süre sonunda ölü deri çözülür ve dökülür. Bu nasırların ve pürüzlü, kuru cildin altından daha pürüzsüz, daha yumuşak bir cildin görünür olması ile sonuçlanır.
Eller ve ayaklar sürekli kullanımda olduğu için oradaki cilt vücudun diğer yerlerinden daha kalındır Ayaklarda, ayakta durma baskısı ve ayakkabı – çorap giymenin sürtünmesi nasırlara ve cildin kalınlaşmasına neden olur.
Bu kalınlaşma normal kremlerin ve losyonların o bölgeye nüfuz etmesini ve beslemesini zorlaştırır. Bu durumlarda daha yoğun ürün ve bakımlar tercih edilir. Soyulan ayak peeling ürünleri de bu ürünlerin başında gelir.
Ayak peelingi yapmakla ilgili bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri, hemen etkisini göstermeyecek olmasıdır. Aslında, ilk ayak peelingi yaptıktan sonra pek bir şey fark edilmez.
Çoğu zaman uygulamayı bitirdikten sonra ayaklarda bir fark görünmez. Dökülmeyi görmeye başlamak birkaç gün gerekir ve daha sonra ölü derinin altından pürüzsüz ve yumuşak deri görünür.
Sadece ölü deriyi arındırmak amaçlı kullanımda soyulan maskeler çoğu zaman güvenli kabul edilir. Yine de cilt problemlerine yatkınsanız, ayak peeling ürünleri ile de sorun yaşayabilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…