Cilt Bakımı

Stearik Asit Nedir? Cilde Faydaları Neler?

Stearik asit, çeşitli hayvan ve bitki yağlarında doğal olarak bulunan doymuş, uzun zincirli bir yağ asididir. Cilt bakımında kullanılan stearik asit ayrıca sentetik olarak da elde edilebilir.

Temel olarak nemlendirici bir yağ olarak işlev görür. Kakao yağı ve karite yağında doğal bir bileşen olarak bulunur. Nemlendirici amaçlı ürünlerde yaygın kullanılır.

Stearik Asit Cilde Faydaları Nelerdir?

Genellikle yalnızca ürün formülasyonu nedeniyle kullanılır, ancak kendi başına bile bazı özel cilt bakımı faydaları vardır.

  • Nemlendirici bileşenler tipik olarak üç kategoriye ayrılır: nemlendiriciler, yumuşatıcılar ve tıkayıcılar. Stearik asit bir yumuşatıcıdır, yani cildi yumuşatarak ve pürüzsüzleştirerek çalışır. Kısacası, ürünlere nemlendirici özellikler eklemek için kullanılmasının nedeni budur.
  • Bununla birlikte, stearik asit bundan biraz daha fazlasını yapar. Doğal nemi içeride tutmaktan ve tahriş edici maddeleri dışarıda tutmaktan sorumlu cildin en dış tabakası olan cilt bariyerinin önemli bir bileşenidir. Cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Cilt bariyerini güçlendirdiği için, bileşen cildi su kaybına karşı da korur ve hatta yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Hassas veya tahriş olmuş cilde sahip olanlar için iyi bir seçimdir; sedef hastalığı ile ilişkili pullanma ve kaşıntıyı azaltmaya bile yardımcı olabilir.
  • Diğer sürfaktanların aksine, kendi doğal yağları soymaz.

Stearik Asidin Yan Etkileri Nelerdir?

Herhangi bir cilt tipi tarafından iyi tolere edilen güvenli bir bileşen olarak kabul edilir. Bununla birlikte herhangi bir içerik her zaman bir alerjik reaksiyonu tetikleme potansiyeline sahiptir.

Öncelikle, stearik asit bir ürüne formülasyon nedenleriyle girer. Yukarıda sıralanan cilt bakımı faydaları sadece bir bonustur.

Bahsettiğimiz gibi, kakao ve karite yağı gibi diğer doğal yağlarda doğal biçimde bulunur.

Özel olarak aramak istiyorsanız, onu genellikle kremler ve losyonların yanı sıra yüz ve vücut temizleyicilerinde bulabilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce