Stevia bitkisi, şeker otu olarak da bilinen bir bitkinin adıdır. Yapay tatlandırıcıların ana maddesi olarak kullanılsa da, market raflarında stevia ismi ile alacağınız ürün ile bitkinin doğal hali birçok açıdan birbirinden çok farklıdır.
Market raflarındaki stevya tatlandırıcılar, evet bu bitkiyi içerirler fakat bitkinin yanı sıra çok çeşitli kimyasalı da bünyelerinde barındırırlar. Bu yapay kimyasallara kıyasla barındırdıkları bitki miktarı dikkate değmeyecek kadar düşüktür.
Şimdi Satın AlGlikoz ve şeker alkolü bu tatlandırıcıların içerdiği diğer yaygın içeriklerdir.
Biz bu yazımızda bu yapay ve kanserojen içerikli tatlandırıcılardan değil tamamen doğal stevya bitkisinden söz edeceğiz.
Şeker otu evinizde, balkonunda, saksıda bile çok kolay yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Bitkinin yaprakları ile yemeklerinizi, içeceklerinizi doğal biçimde tatlandırabilirsiniz. Stevia yetiştiriciliği zahmetli değildir.
Şeker otu kalorisi neredeyse sıfır olan bir bitkidir. Bu özelliği ile şeker hastalarının da kullanabileceği bir bitki olarak görülür. Kullanım öncesi mutlaka biz uzmandan onay alınmalıdır.
Kan şekerini kontrol altında tutmaya da yardımcıdır.
Yapılan bir araştırmaya göre şeker otu ile hazırlanan yemeklerin tüketiminden sonra kişiler, düşük kalori alımına rağmen yemekten sonra memnun ve tok biçimde masadan ayrılmaktadır.
Kandaki insülin ve glikoz seviyeleri de belirgin biçimde düşüktür.
Yapılan başka bir araştırmaya göre, stevia yaprağı tozu kolesterolün düzenlenmesine de yardımcı olabilecek bir ürün olarak görülmektedir.
button link=”https://egepazarindan.com/stevia-seker-otu-50-gr-kalorisiz-dogal-tatlandirici/” color=”green” newwindow=”yes”] Şimdi Satın Al[/button]
Stevya bitkisinin kan basıncını çok düşük seviyelere indirebileceği düşünülmektedir.
Ayrıca kan şekerini düşüren ilaçlarla etkileşime girebileceği için bu tür ilaçlarla kullanıma uygun değildir.
Bazı kişilerde stevia ürünleri şişkinlik ve ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yan etkiler her kullanıcıda gözlemlenmemektedir.
Stevianın güvenli kullanımı için her gün değil ara ara kullanımı önerilir. Kullanılacak miktarlarda da aşırıya kaçılmamalıdır.
Mutfağınızda yiyecek ve içeceklerde sofra şekeri yerine stevia yaprağı kullanılabilir.
Şeker otu,
Stevialı tariflerin pişirilmesinde bir sakınca yoktur.
Bir tutam kurutulmuş ve ufalanmış stevia yaprağı tozu, yaklaşık bir çay kaşığı sofra şekerine eşittir.
Bitkiden az miktarda kullanmak tatlandırma için yeterlidir.
Web sitemizden yerli üretim, yaprak stevia otunu ve taze öğütülmüş katkısız stevia tozunu güvenle temin edebilirsiniz.
Stevia Tozu Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…