Su kefiri; tibicos olarak da bilinir. Vücuda yararlı bakteri sağlamanın eşsiz bir yöntemini sunan fermente bir içecektir.
Doğal biçimde gazlı; tatlı – ekşi bir aromadadır. Bu sağlıklı alternatif içeceği evde hazırlaması da bir hayli kolaydır.
Baştan başlayalım!
Başlangıç kültürü ile su, şeker ve meyvenin kültürlenmesiyle yapılan geleneksel bir fermente içecektir. Başlangıç kültürü, hafif ekşi, gazlı bir içecek üreten çeşitli faydalı bakteri ve mayalar içerir.
Spesifik kökeni belirsiz olsa da, araştırmacılar su kefirinin Kolomb öncesi Meksika’da ortaya çıktığından şüphelenmektedir.
Bugün hala Meksika’da, genellikle mısır veya ananastan yapılan hafif fermente edilmiş bir içecek servis edilmektedir.
Kefir SabunuSimbiyoz halinde yaşayan çok çeşitli faydalı mikroorganizmaları içeren bir başlangıç kültürü olan su kefiri taneleri kullanılarak yapılır.
Bu küçük, kristal benzeri taneler, dikenli armut kaktüs meyvelerinin derisinin altında doğal olarak bulunur.
Kombucha ve süt kefiri gibi, su kefirini de uygun şekilde yetiştirmek için simbiyotik bakteri ve maya kültürüne ihtiyaç var. Bu kültürde bulunan bakteriler, su kefir taneleri veya tibicos adı verilen küçük, jelatinimsi kristaller üretir.
Bu kristal benzeri tanelere ek olarak şekere de ihtiyaç olacaktır.
Tuz, kurutulmuş meyve ve narenciye meyvelerinin tümü ortak eklemelerdir. Meyve suyu, ikinci fermantasyon sırasında iyi çalışır.
Malzemeler
İlk Fermantasyon için
İkincil Fermantasyon için
Hazırlanışı
İlk Fermantasyon
İkincil Fermantasyon
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Güney Afrika mutfağının yıldızlarından biri olan Bobotie (okunuşu: bo-bo-ti), hem tarihi hem de lezzetiyle damakları…
Shokupan, Japon mutfağının önemli bir parçası olan yumuşak ve hafif bir ekmek türüdür. Evde yapımı…
Monkey Bread, Amerika kökenli tatlı bir ekmek türü olup, genellikle tarçın ve şekerle kaplanmış küçük…
Köri yaprağı, Güney Asya mutfağının vazgeçilmez aromatik bitkilerinden biridir ve yemeklere eşsiz bir lezzet katar.…
Hazanbel kökü (Acorus calamus), geleneksel tıpta sindirim, sinir ve solunum sistemlerini desteklemek amacıyla kullanılmıştır. İçerdiği…
DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…