Sucanat, tamamen doğal bir tatlandırıcıdır. İsmi “şeker kamışının özüne tamamen doğal bir alternatif” anlamına gelen “Sugar Cane Natural” kelimesinin kısaltmasıdır.
Organik şeker kamışından elde edilen kahverengi renkli bir şekerdir. Şeker kamışı özütünün sadece suyu çıkarılır, daha sonra bu su buharlaştırılır ve daha sonra kahverengi renkli kristaller haline getirilir. Bu işlem sırasında, şeker kamışının doğal mineralleri ve besin maddeleri korunur.
Beyaz şeker gibi işlenmemiştir ve bu nedenle doğal olarak kahverengi renklidir. Ayrıca, beyaz şeker gibi rafine edilmediği için, doğal olarak mineraller (kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum gibi) içerir. Bu minerallerin yanı sıra; demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko gibi diğer besinleri de içerir.
Yemek tariflerinde veya çay, kahve gibi içeceklerde kullanılabilir. Ayrıca, sağlıklı bir alternatif arayanlar için bir alternatif tatlandırıcıdır. Ancak, şeker tüketimini kontrol altında tutmak için yine de tüketilirken dikkatli olunmalıdır.
Bu kaynağa ve işleme yöntemine bağlı olarak değişebilir, ancak tipik olarak orta ila yüksek olarak kabul edilir.
Sucanatın GI’sinin ortalama 65 civarında olmak üzere 43 ila 98 arasında değiştiği bilinmektedir.
Sucanat ve kahverengi şeker benzer şekillerde kullanılabilen tatlandırıcılardır, ancak aralarında bazı farklılıklar vardır.
Sucanat, şeker kamışından meyve suyunun çıkarılması ve ardından kalın bir şurup oluşturmak için buharlaştırılmasıyla yapılır.
Bu şurup daha sonra kurutulur ve küçük granüller halinde öğütülür. Rafine edilmediği için, doğal pekmez içeriğini daha fazla korur ve rafine şekerlere göre daha derin bir tat profiline sahiptir. Ayrıca, rafinasyon işlemi sırasında çıkarılan bazı eser mineraller ve vitaminler içerir.
Kahverengi şeker ise, işlendikten sonra pekmez eklenmiş rafine bir şekerdir. Eklenen pekmez miktarı, şekerin açık veya koyu kahverengi olmasını belirler.
Esmer şeker, sucanataya göre daha yumuşak bir dokuya ve daha narin bir tada sahiptir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…