Süksinik Asit

Süksinik Asit Cilt Bakımında Etkili mi? Kehribar Asidi

Süksinik asit (Succinic acid); kehribar asidi olarak da bilinen anti mikrobiyal bir bileşiktir. Yaygın biçimde kehribardan ve şeker kamışından elde edilir. Ancak bitki ve hayvan dokularında da doğal biçimde bulunur.

İsmindeki “asit” ifadesine rağmen kehribar asidi;  alfa veya beta hidroksi asit gibi bir peeling asidi değildir. Aksine bir bileşen ile yakınlık kurulacak ise daha çok hyaluronik asit gibidir.

Hem harici hem de dahili olan bileşen, doğal gıdalar vasıtasıyla da vücuda sağlanır. Oral takviyeler sıklıkla menopoz semptomları, obezite ve cinsel problemler için alırlar. Ancak bu tür kullanımları destekleyecek bilimsel kanıtlar yetersiz seviyededir.

Süksinik Asidin Cilde Faydaları Neler?

Süksinik asit, büyük ölçüde akne ile savaşan bir bileşen olarak lanse edilir. Aknelerin yanı sıra lekeler ile mücadelede de etkilidir.

Antimikrobiyal özelliklere sahiptir, akneye yol açanbakteri ve mantarların büyümesini engelleyebilmektedir.

Etkili bir anti inflamatuar görevindedir. Özellikle derin, inflamatuar kistik akne olmak üzere akne tedavisi söz konusu olduğunda da faydalı bir bileşen olarak kabul edilir.

Cildi sakinleştirmeye ve yara iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabileceği göz önüne alındığında, egzama ve sedef hastalığı gibi iltihaplı cilt koşullarıyla mücadele edenler için de yararlı bir bileşendir.

Kehribar asidinin cildi nemlendirmedeki gün de dikkate değerdir. Yapısal olarak cildin kendi lipitlerine çok benzer ve etkili bir nemlendiricidir. Cildi iyileştirmeye ve yumuşatmaya yardımcıdır.

  • Hyaluronik asit ile eşleştirildiğinde bu faydası aha da artmaktadır.

Süksinik asit ayrıca hücresel düzeyde, cilt gençleşmesini destekleyen metabolik süreçleri hızlandırır ve sonuçta cildin sıkılığını ve elastikiyetini artırmaya yardımcı olabilir.

Süksinik Asidin Yan Etkileri Neler?

Hassas ciltler için bile sakinleştirici, nemlendirici ve güvenli olarak kabul edilir. Gene de herhangi bir yeni içerikte olduğu gibi, ilk kullanımda yama testi önerilmektedir.

Süksinik Asit Hangi Besinlerde Bulunur?

Brokoli, ravent, şeker pancarı, taze et, çeşitli peynirler ve lahana turşusu gibi gıdalarda bulunan doğal asitlerden biridir. Doğal gıdalar vasıtasıyla vücuda alınan miktarlarda güvenli kabul edilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce