Susam ezmesinin tahinden farkı nedir sorusuna cevap vereceğiz. Susam ezmesi ve tahin susamdan elde edilen, besin değeri yüksek kaliteli besinlerdir. fakat unutulmamalıdır ki tahin ve susam ezmesi aynı şey değildir. Peki aralarındaki farklar nelerdir? Gelin hep beraber bu farklara bir göz atalım. Evimize, mutfağımıza neler sokuyoruz farkına varalım! Şimdi Satın Al!
Susam ezmesi ve tahin arasında göze çarpan ilk fark ikisi arasındaki belirgin renk farkıdır. Susam ezmesi tahine kıyasla daha koyu renktedir. Bunun nedeni susam ezmesi için kullanılan susamların kabuklarından ayrılmak amacıyla herhangi bir işleme tabi tutulmamasıdır. Susamın soyulmayan dış kabuğu koyu renktedir. Bu renk susam ezmesine koyu bir renk verir.
Tahin yapımında ise birçok farklı işlem uygulanır. Bu işlemlerden bir tanesi de susamların tuzlu suya yatırılması ve ardından kabuklarından ayrılması işlemidir. Kabuklarından ayrılan susamlar daha açık renktedir, bu nedenle tahin de susam ezmesine kıyasla daha açık bir renktedir.
Susamların dış kabuğu yüksek lif kaynağıdır ve özellikle bağırsak sağlığı üzerinde çok olumlu etkilere sahiptir. Kabuklarından ayrılmış beyaz susamdan ziyade, kabuklu esmer susam daha makbul olandır.
Susam ezmesi ve tahin arasında göze çarpan ikinci fark ise ikisi arasındaki kıvam farkıdır. Susam ezmesi oldukça yoğun kıvamlıdır, tahin ise daha akışkandır. Tahin elde etmek amacıyla kabuklarından ayrılan susamlar uzun süre belirli bir sıcaklıkta karıştırılarak kavrulurlar. Bu kavrulma işlemi sayesinde tahin akışkan kıvamına kavuşur.
Susam ezmesi yapımında ise kabuklarından ayrılma işlemi gibi kavurma işlemi de uygulanmaz. Susamlar herhangi bir ışıl işlemden geçmeden doğrudan ezilerek hazırlanırlar.
Tahinin, akışkan kıvamda olmasının nedenlerinden bir diğeri de tahin yapımı esnasında, ürünün içine ilave susam yağı katılmasıdır. Maliyeti düşürmek amacıyla üreticiler zaman zaman başka bir takım bitkisel yağlar da (pamuk yağı, ayçiçek yağı, palm yağı… gibi) kullanmaktadır bu işlem için.
Hatta ilave katkı maddesi ya da koruyucu içeren ürünleri de piyasada görmek mümkündür. Kullanılan bu bitkisel yağlar ve koruyucular, katkı maddeleri tahinin kalitesini düşürmektedir, tercih edilmemelidir. Bu tür ürünlerin besin değeri ve besleyiciliği düşüktür.
Bu yazımızda, susam ezmesinin tahinden farkı nedir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Özet geçecek olursak; tahin yapımı esnasında ayıklama, kabuklarından ayırma, kavurma ve ardından ezme gibi türlü işlem basamakları takip edilir. Tahin lezzetli bir kahvaltılık üründür.
Susam ezmesi yapımında ise izlenen basamaklar çok daha basittir. Susamlar elekten geçirilir, ayıklanır ve ezilir. Susamlar kabuklarından ayrılmaz ya da kavrulmaz. %100 Susam içeriğine sahip, doğal, katkısız, besleyici, ışıl işlem uygulanmamış,lezzetli, 1. kalite bir ürün elde edilir.
Siz de yerli atalık tohum, yerli üretim Gökova susamından elde ettiğimiz katkısız, şeker ilavesiz susam ezmelerimizin eşsiz tadına ulaşmak isterseniz, online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Susam ezmesinin yanı sıra, soğuk pres susam yağı, geleneksel tahin ve atalık tohumdan Gökova susamını da online mağazamızda bulabilirsiniz. Ürünlerimizle ilgili detaylar için instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şimdi Satın AlSığla Yağı Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…