Tabasco sos; tabasco biberi, sirke ve tuzdan yapılan epey acı bir sostur.
Sosu hazırlamak için acı biberler ezilir ve diğer malzemelerle karıştırılır, ardından birkaç yıl meşe fıçılarda yaşlandırılır.
Ortaya çıkan sıvı daha sonra süzülür ve baharatlı bir çeşni olarak şişelenir. Hazır hale gelen sos buzdolabında saklanır.
Kendi tabasco sosunuzu yapmak istiyorsanız, tabasco biberlerini (veya başka bir acı biber) ezip sirke ve tuzla karıştırarak başlayabilirsiniz.
Karışım daha sonra karıştırılmadan, süzülmeden ve şişelenmeden önce birkaç gün mayalanmaya bırakılabilir.
Tabasco sosunun acı seviyesi, Scoville ölçeğine göre tipik olarak 2.500 ila 5.000 Scoville birimi derecesine sahiptir, bu da onu diğer acı soslara kıyasla orta-acı aralığa yerleştirir.
Tabasco sosunun tam tarifi sıkı sıkıya korunan bir sırdır, ancak etikette listelenen malzemeler arasında damıtılmış sirke, kırmızı biber, tuz ve su bulunur.
Sosa kendine özgü tadını vermek için diğer doğal tatlandırıcılar ve baharatlar da kullanılabilir.
Tabasco biberi, İngilizce adıyla “Tabasco pepper”, Meksika kökenli, orta seviyede acı bir biber türüdür.
Adını, Louisiana’da Tabasco şehrinde üretilen Tabasco sosu markasından almaktadır.
Tabasco biberleri genellikle kırmızı renkli, küçük, sivri uçlu ve ince etli olarak tanımlanır.
Sıcaklık seviyesi, Scoville Ölçeği’ne göre 30.000 ila 50.000 arasında değişir, yani orta derecede acıdırlar.
Tabasco biberleri, Tabasco sosunun yanı sıra, diğer acı soslarda ve birçok yemek tarifinde kullanılır.
Tohumlar, genellikle bahar veya yaz aylarında ekilir. Tabasco biberleri sıcak iklimlerde kolayca gelişim gösterir.
İyi bir toprak seçimi ve uygun bakım ile Tabasco biberleri çimlendikten sonra hızla büyürler ve yaklaşık 80-100 gün sonra olgunlaşır ve hasat edilebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…