Tarçın ritüelleri, bolluk, bereket ve refah çekmek için eski çağlardan beri kullanılan yöntemlerdir. Bu ritüeller, genellikle yeni ayın ilk gününde yapılır ve evde kolayca uygulanabilecek basit adımlardan oluşur.
Tarçın ritüeli, başlayan her yeni ayın ilk günü yapabileceğiniz bir ritüeldir. Ritüelin temel amacı hayatımıza bolluğu, bereketi ve parayı çekmek ve bunun yanı sıra yeni gelen ayın olumlu ve uğurlu geçmesini çağırmaktır.
Tarçının parayı ve bolluğu hane içine çekmek için eski çağlardan beri kullanıldığı bilinir. Tarçını ritüellere dahil etmek için çok çeşitli yol vardır.
Yüksek güçlü titreşimleri ile tarçın ideal bir doğal ritüel aracıdır.
Çubuk tarçın ya da toz tarçın ile uygulanabilecek ritüeller vardır.
Bu ritüellerden bazıları gerçekten kolaydır.
Örneğin, gelirinizin bereketini arttırmak için cüzdanınızda bir parça kabuk tarçın taşıyabilirsiniz. Ya da 2-3 damla kadar tarçın yağını cüzdanınıza damlatabilirsiniz.
Bir diğer kolay uygulamada ise hane içi temizlik yaparken temizlik suyuna 4-5 damla kadar tarçın yağı ilavesi yapmaktır. Bu yağ hanenin refahını, bereketini pekiştirmeye yardımcı olabilir.
Bu ritüel genellikle yeni ayın ilk günü yapılır ve toz tarçın kullanılır.
Az miktarda toz tarçını sağ avuç içinize alın. Avucunuzu kapatın. Hanenizin ya da iş yerinizin kapısına gidin. Elinizdeki toz tarçını bir nefeste kapının dışından içeriye doğru üfleyin.
Tarçının yerde en az 24 saat kalmasına izin verin.
Ritüel boyunca olumsuz olan hiçbir şeye odaklanmayın. Yalnızca iyi ve güzele odaklanın. Hanenizin, mekanınızın iyilik, bolluk ve bereket ile dolup taştığını hayal edin.
“Bir peri gibi, sana bolluğun harika enerjilerini üflüyorum.”
Bereket için çubuk tarçın yakmak da bir diğer ritüel olarak karşımıza çıkar.
Tarçın çubukları bilincin bolluk frekansının yükselmesine yardımcı olur.
Yüksek, tatlı ve saf titreşimleri ile tarçın bu bolluğa, paraya ve diğer tüm harika şeylere layık olduğunuzu size hatırlatır.
Çubukların yakılması her zaman çok kolay değildir. Ocak üzerinde onları tutuşturmak, doğrudan şömine içine atmak ya da küçük parçalara ayırdıktan sonra derin bir çanak içinde adaçayı, buhur gibi daha kolay yanan doğal tütsü malzemeleri ile yakmak akıllıcadır.
Yenibahar Kaynatmak (Yenibahar Ritüeli)
Yeni bahar bolluğu ve bereketi pekiştirmek için genellikle kaynatılarak kullanılır.
Yenibahar kaynatma ritüeli özellikle yeni ayın ilk günü yapılır.
“Ben kendimi ve hanemin kapılarını şu andan itibaren bolluk ve berekete açıyorum.”
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…