Tarçın yağı tıpkı tarçının kendisi gibi hoş kokulu aromatik bir yağdır.
Oldukça sıcak ve tanıdık kokusu ile sizi iyi hissettirecek tarçın yağını daha yakından inceleyelim!
Tıpkı tarçın gibi tarçından elde edilen esansiyel yağ da çok çok küçük miktarlarda kullanılır.
Aksi halde yağ hem cildi hem de ciğerleri tahriş edici olabilmektedir.
Tarçın esansiyel yağı tarçın bitkisinin yapraklarından ya da kabuğundan elde edilebilir. Bu iki tür yağ birbirinden biraz farklı özellikler taşır.
En temel farklılık bitkinin yapraklarından elde edilen yağın daha az tahriş edici özellikte olmasıdır.
Kabuktan elde edilen yağ, aşırı kullanımda yanık benzeri tahrişlere neden olur. Bu nedenle dozlama konusunda daha da yüksek bir hassasiyet gerektirir.
Tahrişten kaçınmanın ve bunun yanı sıra bu özel yağın tadını çıkarmanın en güzel yöntemi onu diğer kıymetli esansiyel yağlar ile bir arada harmanlayarak kullanmaktır.
Tarçın yağını; çay ağacı yağı, portakal yağı, lavanta yağı, paçuli yağı ve sardunya yağı gibi cilt yatıştırıcı özelliği olan esansiyel yağlarla karıştırmak iyi bir fikirdir.
Şimdi Satın AlDoğrudan cilde uygulanması ya da doğrudan uzun süreli koklanması halinde yüksek ihtimalle hassasiyet yaratacak ve şikayetlere neden olacaktır.
Seyretilmeden ve bir baz yağ ile dengelenmeden kullanıldığında çok yüksek ihtimalle cildinizde yanma, batma, kaşınma hissine; kızarıklığa sebep olacaktır.
Tarçın yağ ısınır yağlardandır. Bu özelliği sebebiyle masaj yağı karışımına 1 damla -daha çok değil!- cinnamon yağı damlatmak iyi bir fikirdir.
Kas ağrıları üzerinde de oldukça etkilidir.
Yağın dudak üzerinde dolgunlaştırıcı etkisi olduğu bir gerçektir. Fakat yağ kesinlikle ama kesinlikle doğrudan, seyreltilmeden yüze ya da dudaklara uygulanmamalıdır.
Doğrudan uygulamalarda dudak çevresinde yoğun sivilcelenme, kabuklanma ve uçuk şikayeti yaygındır.
Eğer dudaklarda devam eden uçuk şikayeti, yara ya da bir sebepten hassasiyet varsa tarçın yağ uygulaması yapılmamalıdır.
Tarçın Yağı Satın AlUçucu yağın dolgunlatırıcı etkisiden faydalanmak için shea yağı, hindistan ceviz yağı, acı badem yağı ya da vazeline içine 1-2 damla kadar tarçın yağı damlatılması yeterli olur.
Karışım bir dudak balmı gibi ara ara dudaklara uygulanır ve kısa süre içinde dudaklarda doğal ve belirgin dolgunluk gözlemlenir.
Bu iki uçucu yağın bir arada kullanıldığı dolgunlaştırıcı tarifler vardır. Fakat reaksiyon istenenden çok daha fazla olabileceğinden tarçın ile nane yağı bir arada olduğu tarifler önerilmez.
Yağın dolgunlaştırıcı etkisi kalıcı ya da çok uzun süreli değildir.
Uygulama yapıldıktan sonra 3 ila 6 saat arasında değişen bir sürenin ardından dolgunluk azalacak ve dudaklar eski görüntüsüne dönecektir.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…