Buhur

Taş Buhur Nedir? Yaprak Buhur Nedir? Nasıl Yakılır?

Taş Buhur & Yaprak Buhur

Ortama güzel koku vermek, şifalanmak, iyileşmek, kötü enerjiyi ortamdan defetmek amacıyla yakılarak kullanılan tamamen doğal ürüne buhur ismi verilir. Bohur, bahur ya da bahhur adıyla da anılır. Buhur, nadir ağaçlardan elde edilir. Taş ve yaprak formunda olabilir.

Taş Buhur Nedir?

Taş buhur adından da anlaşılacağı gibi, sert ve taşlaşmış yapıdadır. Ağacın reçine ya da diğer ismi sakız kısmıdır. Yaygın olarak sığla ağacından toplanan buhurlar kullanılır.

Sığla ağacından elde edilen taş buhuru hem şifalanma, enerjisel arınma için kullanılır hem de öksürüğü kesici, göğsü yumuşatıcı etkileri sebebi ile tercih edilir.

Sığla taş buhurun kullanımı Anadolu’da çok yaygındır. İslamiyet’te de yeri vardır.

Taş buhur, doğrudan ateşe atılarak kullanılmaz. Küçük bir tava içinde ocakta kızdırıldıktan sonra, ya da buhurdanlık üzerinde ağır ağır ısıtılarak kullanılır ve solunur. Taş buhuru, korlanmış bir odun parçası üzerine koyarak da kullanabilirsiniz. Hatta bu iş için özel olarak üretilen buhur kömürü de satılmaktadır, bu kömürler tercih edilebilir.

Şimdi Satın Al

Taş Buhur için Buhur Kömürü Nasıl Yakılır?

Taş buhur yakmak için özel olarak üretilen buhur kömür kullanımı pratiktik. Ocak üzerinde ya da ocak çakmağı yardımı ile yakılabilir. Taş ısındıktan sonra, taş buhur taneleri kömürün üzerine konur ve buhurun hoş kokusunu salması ve hafifçe dumanlanması için beklenir.

Çıkan duman tüm hane içinde gezdirilebilir yada solunarak göğsü yumuşatmak amacı ile kullanılabilir.

Yaprak Buhur Nedir?

Yaprak buhur, ağacın gövdesinden elde edilir. Reçine buhur gibi tamamen doğal ve bitkisel temelli bir üründür. Yoğun, hoş bir kokusu vardır.

Başta astım ve migren olmak üzere birçok farklı rahatsızlığın tetikleyicisi olan yapay oda kokularına, yapay tütsülere en güzel, en doğal alternatiftir.

Şimdi Satın Al

Yaprak Buhur Nasıl Yakılır?

Yaprak buhur, taş buhurun aksine doğrudan ateş ile temas ederek kullanılır. Derince; cam, toprak, demir ya da çelik bir kap içerisinde çakmak ya da kibrit yardımı ile yakılır ve hoş kokusunu ortama salması beklenir. Yaprak buhur yakmak için de buhur kömürü tercih edilebilir.

Yaprak buhur; meditasyon esnasında, ritüellerde kullanılabilir. Odaklanmayı kolaylaştırır, meditatiftir.

Şimdi İncele

Sığla ağacından; taşbuhur ve yaprak buhurun yanı sıra mide, bağırsak rahatsızlıklarına doğal çözüm sığla yağı da elde edilir. Bu yağ katkısız ve tamamen doğal bir üründür. Sığla ağacının iç kısmından özel izinler ile uzman kişilerce sağılır, süzülür ve şişelenir.

Sığla Yağı incele

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

6 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce