Tatlı patates, Avrupa ve Amerika mutfaklarında önemli yere sahiptir. Yakın zamanda bizlerin de mutfağına giren bu turuncu renkli patatesler besleyicilik açısından da oldukça zengindir.
Bu iri turuncu renkli patatesler, yoğun lif içeriğine sahiptir ve kalsiyum, selenyum, demir bakımından da yoğun besleyiciliktedir. Tatlı patatesler A vitamini, B vitamini ve C vitamini almak için de güzel bir alternatiftir.
Beslenme uzmanlarınca bir süper besin olarak görülen tatlı patatesler sarı patateslerin aksine yoğun beta karoten içeriğine de sahiptir.
Tatlı patatesler, tıpkı klasik sarı patatesler gibi çok çeşitli tarifte kullanılabilir. Kızartma, haşlama, közleme, buharda pişirme ilk akla gelen yöntemlerdir.
Tatlı patateslerin dış kabuğu da tüketime uygundur. Kabukları soyularak ya da kabuklu halde tariflerde kullanılabilirler.
Tatlı patatesler tatlı ve tuzlu tariflerde tercih edilebilir.
Glisemik yükü patates gibi yüksek olan bu turuncu renkli patateslerin glisemik yükünü azaltmak için soğuk halde tüketimi önerilir.
Tadı biraz kabağı andırır. İsminden de anlaşılacağı gibi hafifçe tatlıdır.
Haşlamak, patatesleri tüketmek için sağlıklı ve kolay bir yöntemdir.
Patatesleri güzelce yıkayıp tencereye alın. Patateslerin üzerine geçecek kadar suyu ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kaynatın. Tamamen pişen patatesleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
Afiyet Olsun.
Tatlı patatesler sarı olanlara kıyasla daha kısa raf ömrüne sahiptir. Patatesler güneş almayan bir yerde saklanmalıdır. Eğer eviniz çok sıcak ise patateslerinizi buzdolabında da saklamayı tercih edebilirsiniz. 2-3 hafta kadar saklama yapılabilir.
Eğer elinizde çok miktarda patates varsa bunları çiğ biçimde buzluğunuzda da saklayabilirsiniz. Buzlukta patateslerinizi 6 ay kadar güvenle saklayabilirsiniz.
Evet çiğ halde de tüketilebilir. Sert yapısı olduğu için rendeleyerek çiğ halde tüketimi daha uygun olabilir. Çiğ halde iken patatesten alacağınız beta karoten çok daha fazla olacaktır.
Tatlı Patates Normal Patates Farkı Nedir?
Tatlı olan patateslerin karbonhidrat yükü sarı olanlara kıyasla daha düşüktür. Bu özelliğiyle diyet yapanlar için daha iyi bir alternatif olacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…