Taze fasülye nasıl saklanır? Taze fasülye buzluğa atılır mı? Peki turşusu nasıl kurulur? Bu sorular sizin de aklınızı kurcalıyor ise yazımız tam size göre!
Tazeliğini ve besin değerlerini koruyarak; üzerine dolap kokusu sinmesine engel olarak fasulyelerimizi tüm yıl boyunca nasıl saklayabileceğimize bakalım!
Yeşil fasülye, hem lezzetli, hem besleyici bir sebzedir. Çok farklı tarifler içinde kullanılabilir.
Ayşe kadın fasülye, çalı fasülyesi… Hangi cins olursa olsun fasulyeleri uzun süre buzdolabında saklamak mümkün değildir.
Bu durumda yapılması gereken fasülyeleri uygun hale getirip, doğru işlemleri yaptıktan sonra onları buzluğa göndermektir.
Fasülyeleri dondurmak, konserve yapımına kıyasla daha az vitamin kaybı yaşanmasına neden olur.
Ayrıca dondurma işlemi konservelemeye kıyasla çok daha kolay ve pratiktir.
Ancak lezzet olarak daha çok hoşunuza gidiyor ise elbette fasülye konservesi ya da turşusu hazırlamak da onları uzun süreli saklamak için güzel bir yöntemdir.
Fasülyelere ön pişirme yapılır. Bu işleme blanch (ağartma) ismi de verilir.
Sebzeler kısa süreli olarak kaynar suya batırılıp çıkarılır. İşlem 3 dakika kadar sürmelidir.
Daha sonra sıcak sudan çıkarılan fasülyeler şoklanmak üzere buzlu suya daldırılır. Burada da 3 dakika kadar bekletilir.
Şoklama sonrası iyice suyu süzülen fasülyeler paketlenip buzluğa kaldırılır.
Buzluktaki taze fasülyeler 6 ila 8 ay arasında bozulmadan saklanabilir.
Bir kavanozun içine hardal tohumu, karabiber ve sarımsak yerleştirin. Üzerine uçlarını kesip ayıkladığınız taze fasülyeleri düzgün bir biçimde dizin.
İsteğe göre dereotu tohumu ve taze dereotu ilavesi de yapılabilir.
Su, sirke ve tuz ile hazırladığınız salamurayı ekledikten sonra en üste 2 – 3 defne yaprağı ekleyin. Defne yaprağı turşunuzun daha çıtır olmasını sağlayacak ve küf riskini azaltacaktır.
Salamura için oran:
İdeal oran 1 litre içme suyu için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 – 2 çay kaşığı kadar ev yapımı sirke kadardır.
Bu oran yapacağınız turşu miktarına göre revize edilebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…