Teff Tohumu Gluten İçerir mi? Çiğ Yenir mi?
Teff tohumu; Etiyopya, Eritre, Sudan ve diğer bazı Afrika ülkelerinde yetişen teff bitkisinin tohumlarıdır. Teff tohumları çok küçük ve besleyici değerleri yüksek olan bir tahıldır.
Teff tohumları gluten içermez ve glisemik indeksi düşüktür, bu nedenle özellikle çölyak hastaları ve diyabetikler için uygun bir alternatif olabilirler.
Ayrıca, yüksek miktarda protein, lif, demir, kalsiyum ve diğer mineraller içerirler.
Teff tohumları, un olarak kullanılabildiği gibi, kahvaltılık gevrekler, ekmekler, kurabiyeler ve diğer atıştırmalıkların yapımında da kullanılabilirler.
Ayrıca, tohumları suyla karıştırılarak fermente edilerek yapılan “injera” adlı geleneksel bir Etiyopya yemeği de yapılabilir.
Şimdi Satın AlTeff tohumları genellikle çiğ olarak yenmez, ancak bazı tariflerde tohumlar çiğ olarak kullanılabilir.
Teff tohumları, küçük boyutları nedeniyle çiğnemek zor olabilir ve çiğ olarak yendiğinde sindirimi zor olabilir. Bu nedenle, genellikle pişirilmeden önce öğütülerek un haline getirilir veya diğer yiyeceklerle birleştirilir.
Ancak, bazı insanlar teff tohumlarını çiğ olarak yiyebilirler. Ancak, çiğ tüketmeden önce tohumları iyice yıkamanız ve yeterince çiğnemeniz önemlidir.
Ayrıca, tohumları suda birkaç saat bekletmek, onları daha kolay çiğnemeyi ve sindirmeyi sağlayabilir.
Teff tohumu çayı yapmak oldukça kolaydır. İşte basit bir teff tohumu çayı tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
Ayrıca, çayın tadını iyileştirmek için bal, limon veya diğer tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. Ancak zayıflamak amaçlı tüketim yapıyorsanız tatlandırmanız önerilmez.
Çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir, özellikle de herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya ilaç kullanıyorsanız.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…