Tieguanyin çayı (Ti kuan yin, Tie guan yin ya da yinyun) çiçeksi, hoş ve zarif bir kokuya sahip bir tür oolong çayıdır. Yüksek rakımlı çay bahçelerinden elle hasat edilen birinci sınıf bir çay olan ti kuan yin aslen bir Çin çayıdır.
Tieguanyin Çayı çok geniş bir lezzet yelpazesine sahiptir. Bu çay az ya da çok kavrulmuş olabilir. Bu türlerin hepsinin ortak özelliği ise hepsinin küçük, sıkıca yuvarlanmış toplar şeklinde yaprakları olması ve herhangi bir dal içermemeleridir. Çay yalnızca yaprak kısımlarını barındırmaktadır.
Çayın kaynak bitkisi Camellia sinensis çay bitkisidir.
Tieguanyin genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında hasat edilir. Nadiren de kış aylarında hasat yapılabilir.
Tieguanyin yeşil çaydan daha az kafein içermesine rağmen, bilimsel araştırmalar yapraklardaki yüksek polifenol seviyelerinin enerji verme konusunda bu özel çayın eşsiz bir yeri olduğunu ortaya koymaktadır.
Tie guan yin çayı, bağışıklık destekleyici antioksidanlar açısında da çok zengindir.
İçerdiği bu kaliteli antioksidanların kanser ve kalp hastalıklarını önlemede ve hücresel düzeyde erken yaşlanmayı engellemede önemli bir rol oynayabileceği düşünülmektedir.
Düzenli oolong çayı tüketmenin daha güçlü ve daha yoğun yapıda kemiklere sahip olma ile bağlantılı olabileceğini ve osteoporozu önleyebileceğini öne süren çeşitli araştırmalar da mevcuttur.
Ayrıca tieguanyin çayı antibiyotik tüketiminden sonra vücuttaki doğal dengeyi geri kazanmada da yardımcıdır.
İçerdiği kateşinler ile aşırı antibiyotik kullanımından kaynaklanan ağız, bağırsak ve vajina enfeksiyonların engellenmesine yardımcı olabilir.
Genellikle hafif ve meyvemsi bir aromaya sahiptir. Bu kavrulma düzeyine göre değişebilir.
Çay cevizli, kremsi, meyveli, kızarmış ekmek, bal, çiçek, gibi birçok lezzet notasına sahip olabilir.
Genel olarak daha az kavrulmuş çaylar daha taze ve daha bitkisel bir tada sahiptir.
Çayın demlenme süresi ideal biçimde oldukça kısadır. 1 dakika kadar demlenme çayın tadına ulaşmanız içen fazlasıyla yeterlidir.
Şimdi Satın AlBu çayı tüketmenin bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak aşırı tüketiminde içerdiği kafein nedeniyle çeşitli yan etkiler söz konusu olabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…