Tirmis macunu; tirmis ya da termiye (acı bakla) olarak da bilinen doğal lifti ürünün basitçe bal ya da pekmez ile karıştırılması ile hazırlanır. Sıklıkla bağırsak sağlığını desteklemek, dışkıyı yumuşatmak, basuru önlemek, hemoroid şikayetini hafifletmek… gibi amaçlarla hazırlanan ve kullanılan macunda çeşitli başka doğal bitkiler de kullanılabilir. Bu bitkiler arasında çörek otu, keten tohumu, zerdeçal, zencefil, ısırgan otu, ısırgan otu tohumu, kişniş tohumu, keçiboynuzu tozu… gibi çok çeşitli doğal ürün yer alabilir.
Tirmis macunu sıklıkla bağırsak ve sindirim sağlığı ile ilgili konularda destek bir ürün olarak kullanılsa da faydaları bununla sınırlı değildir:
Termiye macunu genelikle öğünlerden önce 1 tatlı kaşığı kadar günlük olarak kullanılır. Ancak kullanım biçimi hazırlanan macunun içeriğine göre elbette değişkenlik gösterebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…